Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kehä I saattaa saada Keilaniemessä puiston ylleen

Puistokatos liittyy neljän tornitalon rakentamiseen tulevan metroaseman viereen

Kaupunki
 

Kehä I saattaa pian saada Keilaniemen kohdalla puiston päälleen. Espoon kaupunginhallitus käsittelee maanantaina Kehä I:n remonttia koskevaa tarkistettua aiesopimusta.

Sopimuksen tarkoituksena on mahdollistaa Kehä I:n muuttaminen niin, että Keilaniemen kohdalle rakennetaan tunneli ja sen päälle puisto. Samalla nykyiset valo-ohjatut taso-risteykset on tarkoitus muuttaa eritasoliittymiksi.

Puistokatoksen taustalla on Espoon halu pystyttää Keilaniemeen vuonna 2016 valmistuvan metroaseman viereen neljä tornitaloa.

Vilkkaasti liikennöidyn tien kattaminen vähentää liikenteen tuottamia ympäristöhaittoja ja mahdollistaa alueen muuttamisen asumiskäyttöön.

Espoon on tarkoitus rahoittaa Kehä I:n uudistustyö asuintornitalotonttien myynnistä saatavilla tuloilla. Uuden aiesopimuksen suunnitelmien mukaan kehän I:n remontti toteutetaan vaiheittain.

Ensimmäisessä vaiheessa neljästä tornitalotontista myydään kaksi, jolloin niistä saatavat tulot vapautuvat tieprojektin jatkamiseen. Näin ollen projektiin ei tarvitse sitoa niin paljon kaupungin rahoja.

Kehä I:n Keilaniemeä koskevien muutostöiden on tarkoitus alkaa vuoden 2016 alussa. Ensimmäisen tornitalon pystytys taas aloitetaan näillä näkymin vuonna 2018.

Projektin eteneminen edellyttää kuitenkin kaupunginhallituksen hyväksynnän lisäksi vielä Espoon kaupunginvaltuuston hyväksyntää. Tarkistettu aiesopimus on kaupungin, Uudenmaan ely-keskuksen ja valtion välinen.

Kehä I:n remontin kustannusarvio on kokonaisuudessaan 93 miljoonaa euroa.

Tornitalojen tontit on varattu SRV:lle.

Lari Malmberg HS
Keilaniemi

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat