Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin johtamisuudistus etenee hitaasti

Kaupunkilaisten näkemykset kiinnostavat

Kaupunki
 

Helsinki haluaa asukkailtaan näkemyksiä siitä, miten kaupunkia pitäisi jatkossa johtaa. Helsingin suurimmat puolueet ovat pohtineet nyt parin vuoden ajan historiallisen suurta johtamisuudistusta. Uudistuksen keskeinen idea on siirtää valtaa virkamiehiltä entistä enemmän kaupunkilaisten valitsemille poliitikoille.

"Haluamme käynnistää mahdollisimman aktiivisen keskustelun kaupunkilaisten ja keskeisten sidosryhmien kanssa", sanoo johtamisuudistustyötä johtava Lasse Männistö (kok).

Männistö toivoo, että valtuuston puheenjohtajisto saisi järjestettyä myös kaupunginvaltuustolle infotilaisuuden uudistuksesta heti syyskauden alussa.

Valmista esitystä tulevaksi johtamismalliksi ei ole vielä olemassa.

Toistaiseksi tiedossa ei ole konkreettisesti edes sitä, miten asukkaat voisivat näkemyksiään johtamisuudistukseen kertoa. Todennäköisesti näkemyksiä kerätään netissä ja erilaisissa asukastilaisuuksissa.

Poliittisesti työ on jo pitkällä. Helsingin suurimpien puolueiden näkemys on, että Helsingin pitäisi muuttaa johtamistapaansa niin, että ylimmät johtajat olisivat neljäksi vuodeksi kerrallaan valittavia pormestareita ja apulaispormestareita. Nykyisin kaupunginjohtajat ovat seitsemän vuoden kausiksi poliittisesti valittuja virkamiehiä.

Pormestarin vastuulla olisi kaupungin, sen talouden sekä kaupunginhallituksen johtaminen. Apulaispormestarit puolestaan johtaisivat jatkossa esimerkiksi kaupunkisuunnittelusta ja koulutuksesta vastaavia lautakuntia. Mallia ei kannateta yksimielisesti, mutta se saa kannatusta ainakin kaupungin kolmessa suurimmassa puolueessa kokoomuksessa, vihreissä ja Sdp:ssä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat