Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vasemmistoliitto vastustaa Lipposen eroa

Kaupunki
 

Helsingin vasemmistoliitto kyseenalaistaa Päivi Lipposen (sd) eropyynnön Helsingin kaupunginvaltuustosta. Valtuusto käsittelee Lipposen eropyyntöä tänään keskiviikkona.

Helsingin neljänneksi suurimman puolueen mielestä kaupunginvaltuustopaikan jättäminen kesken vaalikautta on demokratian vastaista.

"Kyse on isosta periaatteellisesta asiasta. Pettyminen politiikassa vaalien jälkeen on ymmärrettävää, mutta ei se voi olla syy valtuustosta eroamiselle", sanoo vasemmistoliiton ryhmäjohtaja Veronika Honkasalo.

Lipponen pyrki uusimaan paikkansa kansanedustajana huhtikuun eduskuntavaaleissa, muttei päässyt läpi. HS kertoi 6. toukokuuta, että Lipponen aikoo jättää politiikan. Lipponen oli hakenut eroa kaupunginvaltuustosta päivää aiemmin. Lipponen ei tuolloin suostunut valottamaan eropyyntönsä syitä.

Kuntalain mukaan luottamushenkilölle voidaan myöntää ero "pätevästä syystä". Laki ei kuitenkaan määrittele, mikä tällainen syy voisi olla. Selvästi yleisin erosyy on muutto toiselle paikkakunnalle.

Lipponen on Helsingin pitkäaikaisempia kaupunginvaltuutettuja. Hän on istunut Helsingin kaupunginvaltuustossa vuodesta 1997 saakka.

Lipponen kirjoitti kaupunginhallitukselle eropyynnön johtuvan muuttuvasta työtilanteesta.

"Olen syksyllä myös kansainvälisissä tehtävissä ja näin estynyt osallistumasta valtuuston työskentelyyn", hän kirjoitti.

HS kysyi Lipposelta hänen uusista töistään tiistaina. Lipponen ei kuitenkaan halunnut vielä kertoa uutta työnantajaansa.

"Minulla ei ole mahdollisuutta sitoutua valtuustotyöhön niin paljon, ettei palkkatyöni kärisisi. Olen sitoutunut tähän hommaan nyt kahdenkymmenen vuoden ajan, ja katson, että olen oman panokseni antanut", hän sanoi.

Vasemmistoliitto harkitsee Lipposen eroaikeiden äänestyttämistä valtuustossa.

"Esitämme varmasti kriittisiä puheenvuoroja ja nostamme asian keskusteluun", Honkasalo sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat