Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HKL:n johtokunta keskeytti taas metron automatisoinnin

Johtokunnan puheenjohtaja: Automatisointia ei ole haudattu lopullisesti

Kaupunki
 

Helsingin kaupungin liikennelaitoksen (HKL) johtokunta palautti tiistaina metron automatisoinnin uudelleen valmisteluun.

HKL:n johtokunta hyväksyi yksimielisesti puheenjohtaja Tuomas Rantasen (vihr) palautusehdotuksen. Sen mukaan HKL:n on valmisteltava metron automatisoinnin rinnalle "kustannusvaikutuksiltaan vertailukelpoinen suunnitelma".

Automatisointihalujen taustalla on ollut metron matkustajamäärän ennakoitu lisääntyminen ja ruuhkautuminen.

"Tulimme johtokunnassa siihen tulokseen, ettei nyt ole oikea hetki käynnistää hanketta, koska edellisenkin jälkiselvittelyt ovat vielä kesken", perustelee HKL:n johtokunnan puheenjohtaja Tuomas Rantanen.

Helsinki ja Siemens yrittivät muuttaa metron ilman kuljettajia kulkevaksi vuosien ajan. Hanke lopetettiin alkuvuodesta, ja sen kustannuksia selvitetään oikeudessa.

HKL:n toimitusjohtajan Ville Lehmuskosken mukaan HKL:n on nyt mietittävä yhdessä Helsingin seudun liikenteen (HSL) kanssa, voidaanko joukkoliikenteen kapasiteettia kasvattaa jollain muulla tavoin metroradan varrella.

"Varsinkin Kruunusiltojen rakentamisesta pitäisi saada mahdollisimman pian sitova päätös", HKL:n toimitusjohtaja Lehmuskoski sanoo.

Kruunuvuorenrannan kantakaupunkiin yhdistävä silta ja joukkoliikenneyhteys vähentäisivät metron käyttöä.

Lehmuskoski kommentoi HS:lle jo viime viikolla tietävänsä, että HKL:n johtokunnassa on hyvin kriittinen asenneilmasto automaattimetron suhteen.

HKL:n johtokunnan puheenjohtaja Tuomas Rantanen painottaa, ettei metron automatisointia ole kuitenkaan missään tapauksessa haudattu lopullisesti.

Automatisointia ei hänen mukaansa pidä myöskään nähdä minään "peikkona".

"Jollain aikavälillä automatisointi tulee kyllä uudelleen syliimme", Rantanen toteaa.

"Kun otetaan vähän aikalisää, metron automatisoinnin tekniikka kehittyy ja halpenee. Voikin olla aikajanalla taloudellisesti järkevä ratkaisu tehdä silta ja vaikka Raide-Jokeri ensin ja metron automatisointi vasta sen jälkeen", hän jatkaa.

Espoon päässä väliaikainen lääke metroruuhkien torjumiseen voisi Rantasen mielestä olla esimerkiksi kääntöraiteen tekeminen Matinkylän ja Finnoon väliin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat