Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mahdollisen museon muoto paljastuu

HS seuraa Guggenheim-tiistaita aamusta iltaan – yleisötilaisuus Sanomatalossa kello 16

Kaupunki
 

Tänään tiistaina ratkeaa, millainen työ voittaa Guggenheim Helsinki -museon arkkitehtuurikilpailun. Voittajan valinta tuo yleisölle nähtäväksi rakennuksen, konkreettisen asian.

Suurin kysymys, toteutuuko hanke lainkaan, jää edelleen avoimeksi. Vastauksen antavat lopulta Helsingin päättäjät.

Tiistai alkaa julkistustilaisuudella Eteläranta 10:ssa, kaavailtua museotonttia vastapäätä, kello 11. Tilaisuudessa kerrotaan, minkä kuudesta finaaliin päässeestä ehdotuksesta kilpailun jury on valinnut. HSTV näyttää tilaisuuden suorana lähetyksenä.

Samalla on odotettavissa lisätietoa Guggenheimin museon yksityisestä rahoituksesta. Helsingin-museon tukisäätiön aikeena on ollut kerätä kokoon puolet tavoitelluista 28 miljoonan euron lahjoituslupauksista suunnittelukilpailun ratkeamiseen mennessä.

Keskustelu museosta ja sen rahoituksesta jatkuu kello 16 Sanomatalon Mediatorilla ja HS:n verkkosivuilla. Paikalla ovat Guggenheimin säätiön pääjohtaja Richard Armstrong, tukisäätiön hallituksen puheenjohtaja Ari Lahti ja apulaiskaupunginjohtaja Ritva Viljanen sekä helsinkiläisistä poliitikoista Pia Pakarinen (kok), Otso Kivekäs (vihr), Pilvi Torsti (sd) ja Veronika Honkasalo (vas).

Myös kilpailun voittaneet arkkitehdit ovat paikalla esittelemässä työtään. Tilaisuuden avaa Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat