Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin pyöräilykoordinaattori lupaa: Pyöräily nopeutuu entisestään

Alle viiden kilometrin matka taittuu jo nyt ripeimmin pyörällä

Kaupunki
 
Lukijan kuva
Helsingin tilapäisissä reittijärjestelyissä on Reetta Keisasen mukaan kehitettävää. Työmaa katkaisee pyöräväylät esimerkiksi Bulevardilla.
Helsingin tilapäisissä reittijärjestelyissä on Reetta Keisasen mukaan kehitettävää. Työmaa katkaisee pyöräväylät esimerkiksi Bulevardilla. Kuva: Lukijan kuva

Polkupyörä on Helsingissä jo nyt nopein kulkuneuvo lyhyillä matkoilla, mutta siitä on tulossa entistä nopeampi, lupaa Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston pyöräilykoordinaattori Reetta Keisanen.

Helsingin yliopiston geoinformaatikoiden tekemän laskelman mukaan alle viiden kilometrin matkat on jo nyt nopeinta kulkea Helsingissä pyörällä.

"Kaupungin strategisena tavoitteena on edistää ensisijaisesti kävelyä, pyöräilyä ja joukkoliikennettä", Keisanen sanoo.

Pyöräväylien kehittäminen on pyöräilykoordinaattorin mukaan kaupungille myös taloudellisesti kannattavaa. Kaupunkisuunnitteluviraston teettämien laskelmien mukaan yhden euron sijoitus pyöräilyyn tuo 7,80 euron hyödyn kaupungille.

"Samalla tavalla kuin kaikissa moottoritiehankkeissa, myös pyörätiehankkeista voidaan tehdä kustannusarvio", Keisanen sanoo.

Pyöräily on kuntataloudellisesti kannattavaa sen terveyttä edistävien ja aikaa säästävien vaikutusten vuoksi. Kaupunkisuunnitteluviraston selvityksen mukaan pyöräilyyn panostamisen vaikutukset ovat moninkertaisia muihin liikennehankkeisiin verrattuna.

Helsinkiin ollaan lähivuosina tekemässä lukuisia pyöräilyä sujuvoittavia liikenneratkaisuja. Yksi niistä on ensi talvena kaupunkisuunnittelulautakunnan käsittelyyn tuleva Hämeentien katusuunnitelma.

Vilkkaasti liikennöidylle Hämeentielle halutaan tilaa pyöräilijöille, mutta suunnitelmat ovat vielä hahmotelmien asteella. Yhtenä suunnittelijoiden pohtimana vaihtoehtona on ollut sulkea Hämeentie kokonaan yksityisautoilijoilta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat