Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koneen Säätiö ostamassa Lauttasaaren kartanon Helsingiltä

Kaupunki
 
Juhani Niiranen HS
Koneen säätiön tarjous koskee Lauttasaaren kartanon päärakennusta, punaista huvilaa ja kahta talousrakennusta.
Koneen säätiön tarjous koskee Lauttasaaren kartanon päärakennusta, punaista huvilaa ja kahta talousrakennusta. Kuva: Juhani Niiranen HS

Muutaman viime vuoden tyhjillään olleen Lauttasaaren kartanon uusi omistaja on todennäköisesti Koneen Säätiö. Helsingin kiinteistövirasto esittää torstaina kokoontuvalle lautakunnalle, että säätiön kartanosta tekemä ostotarjous hyväksytään.

Säätiön kahden miljoonan euron tarjous oli korkein, joka tuli kevään aikana järjestettyyn kilpailuun. Tarjous koskee Lauttasaaren kartanon päärakennusta, punaista huvilaa ja kahta talousrakennusta. Tontti jää kaupungin omistukseen. Kartanon nykyinen päärakennus on vuodelta 1837. Rakennus on toiminut sairaalana ja asuinrakennuksena. Vuoteen 2011 saakka siinä toimi vanhusten hoitokoti. Alkuperäinen päärakennus on samassa pihapiirissä oleva punainen huvila. Hirsirunkoinen talo on rakennettu 1790-luvulla. 

Kaupungin tavoitteena oli löytää kartanolle ostaja, joka avaisi rakennukset julkiseen käyttöön. Koneen Säätiön suunnitelman mukaan kartanoa käytettäisiin seminaareihin, pieniin konsertteihin ja säätiön tiede- ja taidehankkeiden esittelemiseen. Kartanoon tulisi myös kahvila, säätiön apurahalla työskentelevien tutkijoiden ja taiteilijoiden tiloja sekä henkilökunnan työtiloja. 

Helsingin kaupunki on omistanut Lauttasaaren kartanon vuodesta 1978. Kartanosta tuli määräaikaan mennessä viisi ostotarjousta. Alin tarjous oli 121 000 euroa.

Marju Järvinen HS
Lauttasaari

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat