Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Valtio myi Bulevardin arvokiinteistön

Maistraatti jatkaa vuokralaisena

Kaupunki
 
1930-luvulla Bulevardi 21:ssa toimi Neuvostoliiton lähetystö.
1930-luvulla Bulevardi 21:ssa toimi Neuvostoliiton lähetystö.

Valtion Senaatti-kiinteistöt on myynyt Helsingin keskustasta kaksi arvokiinteistöä kiinteistösijoitusyhtiö Genestalle. Toinen rakennuksista on osoitteessa Bulevardi 21 sijaitseva kiinteistö, jossa toimii nykyään muun muassa Helsingin maistraatti.

Genestan johtajan Antti Savilammen mukaan maistraatti jatkaa kiinteistössä vuokralaisena. Muutenkaan Genesta ei ole tekemässä kiinteistöön suuria muutoksia.

"Meidän liiketoimintasuunnitelmamme pohjautuu näiden kiinteistöjen kehittämiseen laadukkaimmiksi toimistoiksi", Savilampi sanoo.

Bulevardi 21:n historia on värikäs. Nykyisen kiinteistön paikalla aiemmin sijainnut loistokas rakennus toimi maailmansotien välisenä aikana Neuvostoliiton lähetystönä. Vuonna 1949 sodan pommituksissa kärsinyt rakennus kuitenkin purettiin ja 1961 tilalle rakennettiin uusi.

Nykyistä virastotaloksi muuttuneen rakennuksen ulkomuotoa on kritisoitu rajustikin. Toimistotalo poikkeaa jyrkästi seinänaapureistaan, jotka ovat säilyneet suurin piirtein 1900-luvun alun asussaan.

Toinen Senaatti-kiinteistöjen nyt myymistä kohteista sijaitsee osoitteessa Antinkatu 1. Vuonna 1952 valmistuneen kiinteistön päävuokralaisia ovat tällä hetkellä Valtiontalouden tarkastusvirasto ja TE-palvelut.

Kohteiden kokonaiskauppahinta on 36,3 miljoonaa euroa. Luovutuslain mukaan eduskunnan pitää vahvistaa valtion kiinteistöomaisuutta koskevat kaupat, jos kauppasumma on yli 10 miljoonaa euroa. Genesta odottaa saavansa eduskunnan hyväksynnän kaupoille loppuvuodesta 2015. Kiinteistökaupat liittyvät valtion kiinteistö- ja toimitilastrategiaan. Valtio pyrkii vapauttamaan kiinteistöihin sidottua pääomaa kaupunkien ydinkeskustoista.

Markus Jokela HS
Vuonna 1961 osoitteeseen valmistui uusi rakennus.
Vuonna 1961 osoitteeseen valmistui uusi rakennus.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat