Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaan johto Peltomäen lahjussyytteistä: Ottaa oman aikansa panna asiat kuntoon

Mäkinen: Avoimuus on lisääntynyt, mutta jäävääminen on edelleen päättäjien omalla vastuulla

Kaupunki
 
Ville Männikkö
Vantaan uudeksi kaupunginjohtajaksi juuri valittu Jukka Peltomäki.
Vantaan uudeksi kaupunginjohtajaksi juuri valittu Jukka Peltomäki. Kuva: Ville Männikkö

Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen kommentoi Jukka Peltomäen lahjussyytteitä "ikäväksi tapaukseksi". Omaa aikaansa edeltäneisiin toimintatapoihin hän ei ota kantaa.

Nykyinen kaupunginjohtaja on antanut ohjeen, että koko kuntaorganisaatiossa on korostettava läpinäkyvyyttä. Hän haluaa, että organisaatio ottaa tämän ohjeistuksen vakavasti.

Kari Nenonen
Kari Nenonen

Ovatko asiat Vantaan päätöksenteossa nyt kunnossa?
"Etenkin kuntakentällä varmasti joka organisaatiolla on parannettavaa toimintatavoissa. Ottaa oman aikansa panna asiat kuntoon. Vääriä toimintatapoja kaupungin hallinnossa ja organisaatioissa on huomattu ja niihin on puututtu."

Mitä epäilyttäviä toimintatapoja Vantaalla on havaittu?
"En halua kommentoida väärinkäytöksiä, kun poliisitutkinta on kesken. Väärät toimintatavat johtuvat osittain siitä, ettei kunnan toimijoille ole aikaisemmin annettu selkeitä toimintaohjeita." 

Miten väärinkäytöksiltä vältytään jatkossa?
"Tärkeimpiä työkaluja valvonnassa ovat kaupungin sisäiset tarkastukset ja päättäjien sidonnaisuusilmoitukset. Seuraamme systemaattisesti, että asiat ovat kunnossa. Moraalin on oltava korkealla etenkin niillä tahoilla, jotka käyttävät julkista rahaa ja vastaavat ihmisten hyvinvoinnista."

Tapani Mäkinen, kok
Tapani Mäkinen, kok

Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkisen (kok) mukaan mikään kaupungin asettama säädös ei olisi voinut estää Jukka Peltomäen tapausta.

Mitä Peltomäen lahjusepäilystä on seurannut Vantaalla?
"Monia asioita tehdään nyt toisin, mutta on edelleen jokaisen omalla vastuulla jäävätä itsensä tarvittaessa. Tällaiset tapaukset kiinnittävät entisestään huomiota asiaan. Maapolitiikkaan on tullut läpinäkyvyyttä ja uusia ohjeita. Kaikki mahdollinen tieto on julkista. Rakentaminen ja tonttien luovuttaminen tapahtuu aina kilpailutuksen kautta."

Mitä ajattelet Peltomäen tapauksesta nyt, kun syytteet on nostettu?
"Peltomäen tapauksen käsittely ja eteneminen syyteharkintaan on kestänyt luvattoman kauan. Monille oli varmasti helpotus, että Peltomäki erosi itse."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat