Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vararikko, kattohuoneisto ja lahjussyytteitä

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat
HS Arkisto
Kesällä 1992 Jukka Peltomäki erosi valtuuston johdosta kesken istunnon.
Kesällä 1992 Jukka Peltomäki erosi valtuuston johdosta kesken istunnon. Kuva: HS Arkisto

1973–1992:
25-vuotias Jukka Peltomäki nousee Vantaan valtuuston nuorimmaksi edustajaksi. Ylenee pian demariryhmän puheenjohtajaksi.On Vantaan kovimpia valtapolitiikkoja. Tutustuu tulevan arkkitehtitoimiston Forma-Futuran omistajaanLeila Tuomiseen.Kesällä 1992 eroaa valtuuston johdosta kesken istunnon. Kyse on vararikosta. Lähtee perheineen Portugaliin.

1992–1994:
Velkojen määräksi paljastuu kymmenen miljoonaa markkaa. Velat ovat veljen, vaimon ja tuttujen kanssa pyöritetyistä maa- ja kiinteistöbisneksistä ja urheiluseurojen takauksista.Tekee Portugalissa projektien kehitystehtäviä F-F:lle.

1994–2003:
Perhe palaa Suomeen ja asettuu F-F:n kerrostaloasuntoon Myyrmäkeen.Peltomäki on F-F:n lakimies ja kehitysjohtaja 1995–2001. F-F:n hallituksen ainoa varajäsen 2000–2003 on Peltomäki.

2007:
Valitaan Vantaan maankäytön apulaiskaupunginjohtajaksi.

Kevät 2011:
Helmikuussa Peltomäki lähtee kaupunginjohtajakisaan.Keväällä suhteesta F-F:aan puhutaan, mutta poliitikot päättävät, ettei vanhoja muistella.Kaupungin arkkitehti jättää Itä-Uudenmaan poliisille tutkintapyynnön Peltomäen mahdollisesta taloushyödystä F-F:lta. Tutkinta ei ala kunnolla.Toukokuussa 2011 Peltomäestä tulee uusi kaupunginjohtaja.

Kesä 2011:
Juhannuksena HS kertoo, että Peltomäki asuu selvästi markkinahintaa edullisemmin vuokralla F-F:n omistajan asunnossa. Vuokrasuhde ei ole ollut tiedossa Vantaalla.HS kertoo, että myös Peltomäen poika asuu F-F:n tytäryhtiön asunnossa Vantaan Kilterinaukiolla. Myöhemmin HS kertoo, että toinenkin poika asuu Tuomisen asunnossa Helsingissä.Keskusrikospoliisi (krp) alkaa tutkia Peltomäen syyllistymistä virka-aseman väärinkäyttöön.Vantaan kaupunginhallitus pitää kriisikokouksia ja teettää juristikonsultilla selvityksen, jonka mukaan Peltomäkeä ei voisi pidättää virasta.Hän esiintyy elokuussa virkamatkalla naisystävänsä kanssa, vaikka on naimisissa. Nyt myös Sdp:ssä turhaudutaan kohuihin.

15.9.2011:
Vantaan poliittiset ryhmät päätyvät siihen, että Peltomäki on menettänyt luottamuksen. Hänen on erottava. Eron syyt ovat virkarikosepäily ja naissuhteesta syntynyt luottamuspula. Peltomäki saa erorahan, noin 8 3000 euroa.

Lokakuu 2013:
Krp:n esitutkinta valmistuu yli kahden vuoden jälkeen. Rikosepäilyt vahvistuvat. Poliisi epäilee Peltomäkeä törkeästä lahjuksenotosta ja törkeästä virka-aseman väärinkäytöstä. Rikosprofessori pitää lahjonnan määrää poikkeuksellisen suurena. Leila Tuomista epäillään törkeästä lahjuksen antamisesta.

24.6.2015:
Peltomäki sai syytteet törkeästä lahjuksen ottamisesta ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. F-F:n toimitusjohtaja Leila Tuominen saa syytteen törkeästä lahjuksen antamisesta, törkeästä kirjanpitorikoksesta ja lahjomisesta elinkeinotoiminnassa.

Ville Männikkö
Toukokuussa 2011 Jukka Peltomäki nimitettiin Vantaan kaupunginjohtajaksi.
Toukokuussa 2011 Jukka Peltomäki nimitettiin Vantaan kaupunginjohtajaksi.
Mikko Stig / Lehtikuva
Heinäkuussa 2011 Jukka Peltomäki poistui kaupunginhallituksen kokouksesta, jossa hänen sitoumuksiaan käsiteltiin, mutta Peltomäki sai pitää virkansa vielä syyskuuhun asti.
Heinäkuussa 2011 Jukka Peltomäki poistui kaupunginhallituksen kokouksesta, jossa hänen sitoumuksiaan käsiteltiin, mutta Peltomäki sai pitää virkansa vielä syyskuuhun asti.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat