Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poikien hyväksikäytöstä vankeutta Vantaalla

Tuomittu käytti rikoksissaan omistamaansa limusiinia

Kaupunki
 

Vantaan käräjäoikeus on tuominnut kuudeksi vuodeksi vankeuteen alaikäisiä poikia hyväksikäyttäneen miehen.

Oikeuden mukaan 54-vuotias Hannu-Heikki Malkala on vuoden 2014 aikana kyydinnyt lukuisia kertoja poikia limusiinilla ympäriinsä ja tarjonnut heille alkoholia. Vastapalvelukseksi hän on edellyttänyt seksuaalisia palveluita.

Oikeus tuomitsi Malkalan yhdeksästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kolmestatoista seksuaalipalvelujen ostamisesta nuorelta, kahdesta pakottamisesta seksuaaliseen tekoon sekä viidestä seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Uhreja oli kaikkiaan 15. He olivat 14–17-vuotiaita.

Oikeus käsitteli asian suljetuin ovin poikien suojelemiseksi. Se antoi kuitenkin julkisen tiedotteen tuomiosta.

Tuomion mukaan Malkala käytti rikoksissaan omistamaansa Rover-limusiinia, mutta joskus hän oli liikkeellä henkilöautolla tai pikkubussilla. Hän saattoi tarjota kyydin poikien haluamaan paikkaan, mutta useimmiten hän vain ajelutti heitä ympäriinsä eri Etelä-Suomessa.

Auton takakontissa oli tarjolla siideriä, lonkeroa ja olutta. Joskus hän on tarjonnut pojille myös tupakkaa tai väkeviä alkoholijuomia.

Jos nuoret ovat halunneet, hän on järjestänyt myös kannabista ja nuuskaa.

Oikeuden mukaan pojille tehtiin selväksi, että kyyditykset ja tarjoilut eivät ole ilmaisia, vaan pojilta on edellytetty seksipalveluita.

Joskus Malkala on halunnut pojan riisuvan paitansa, mutta toisinaan kyse on ollut vakavammista seksuaalisen itsemääräämisoikeuden loukkauksista. Tämä on ollut mahdollista, koska jotkut pojat ovat olleet vahvassa humalassa, oikeus toteaa.

Käräjäoikeuden mukaan Malkala on järjestelmällisesti ja törkeästi käyttänyt hyväkseen poikien kypsymättömyyttä ja saanut uhrit alistumaan tekoihin, joihin he eivät muutoin suostuisi.

Malkala joutuu maksamaan uhreille yhteensä 22 200 euroa. Poikien saamat korvaukset vaihtelevat teosta riippuen 800 ja 6 000 euron välillä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat