Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vetyvuoto aiheutti evakuoinnin Otaniemessä

Kaupunki
 

Otaniemi. Noin kymmenen kuutiota vetyä pääsi maanantaina haihtumaan ilmaan teknologian tutkimuskeskus VTT:n tiloista Espoon Otaniemessä. Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos hälytettiin paikalle kello 10.30:n jälkeen.

Päivystävä palomestari Raimo Rasijeff kertoo, että vetyvuoto havaittiin, kun asentaja oli vaihtamassa pulloja.

"VTT:n oma asentaja oli tullut vaihtamaan uutta patteristoa kaasukeskukseen. Hän huomasi venttiileitä avatessaan, että tiivisteessä on vuoto. Asentaja siirtyi kaasukeskuksesta viereiseen rakennukseen ja painoi palohälytysnappia. Työntekijät olivat jo poistuneet rakennuksista ennen kuin poliisi ja me saavuimme paikalle", sanoo Rasijeff.

Kaasukeskus on pieni rakennus kahden isomman VTT:n tutkimuslaitoksen välisellä piha-alueella. Rakennuksessa ei työskentele kukaan, vaan siellä säilytetään pelkästään suuria kaasupulloja. Rasijeff kuvailee pulloja ihmisen kokoisiksi.

Vety on ilmaa kevyempi kaasu, joten pelastuslaitos pysäytti tutkimuslaitosrakennusten ilmastoinnit, jotta kaasua ei pääse sisätiloihin.

"Sen jälkeen annoimme kaasun vuotaa taivaan tuuliin, suoritimme savuvaahdotuksen ja suljimme venttiilin."

Puolen päivän aikaan työntekijät olivat jo päässeet palamaan työpisteilleen. Kaasukeskus oli vielä toistaiseksi eristettynä. Kukaan ei loukkaantunut tapahtuneessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat