Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korkeasaari julkisti kuvan amurinleopardista

Kaupunki
 
Carina Wilenius Korkeasaari
Korkeasaaren eläintarhan amurinleopardin pentu on nyt reilun kuukauden ikäinen.
Korkeasaaren eläintarhan amurinleopardin pentu on nyt reilun kuukauden ikäinen.

Korkeasaaren eläintarha on julkaissut ensimmäiset kuvat toukokuun puolivälissä syntyneestä, erittäin harvinaisen amurinleopardin pennusta.

Pennun syntymä havaittiin 18. toukokuuta pesäkamerasta. Kuukauden ikäinen, pentu uskallettiin erottaa emonsa hoivista eläinlääkärin tarkastukseen. Pentu on hyväkuntoinen ja 1,3 kilogrammaa painava naarasleopardi.

Korkeasaaresta kerrotaan, että pentu on alkanut liikkua jo pesäkopin ulkopuolella, mutta emo pitää sen yhä yleisön katseilta piilossa.

Amurinleopardi on maailman harvinaisin kissapeto. Uusimpien, Venäjän Kaukoidässä tehtyjen laskentojen mukaan luonnossa elää nyt 60 leopardia, kun vielä viime vuonna niitä oli 40. Määrä on yhä pieni.

Amurinleopardien luontoon palauttaminen on saanut toteuttamisluvan. 12 vuoden mittaiseksi suunniteltu projekti alkaa ensi keväänä tilojen rakentamisella Lazovsky Zapovednikin alueelle Venäjälle.

Ensimmäiset eläintarhojen amurinleopardit siirretään alueelle vuonna 2017. Mukaan valitaan iältään ja geeniperimältään sopivat yksilöt eläintarhojen 186 yksilön kannasta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat