Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kehäradan kierroksen voi tehdä tästä päivästä lähtien

Poliisi haluaa pelastuslaitoksen mukaan kaikkiin kehäradan poliisitehtäviin

Kaupunki
 
Katarina Sällylä HS
Riitta Utriainen (vas.), Hanna Brockmann ja lapset Sisu ja Jymy Brockmann pääsivät matkustamaan kehäradalla kutsuvieraina jo tiistaina.
Riitta Utriainen (vas.), Hanna Brockmann ja lapset Sisu ja Jymy Brockmann pääsivät matkustamaan kehäradalla kutsuvieraina jo tiistaina. Kuva: Katarina Sällylä HS

Poliisi ja pelastuslaitos aikovat tehdä saumatonta yhteistyötä keskiviikkona liikenteensä aloittavalla kehäradalla.

Osapuolet ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jonka mukaan kehäradan tunneliin kohdistuvalle poliisitehtävälle hälytetään aina myös pelastuslaitos, kerrotaan Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Poliisin mukaan rata kuitenkin aiheuttaa haasteita. Pulmallisia ovat etenkin tunneliolosuhteet ja esimerkiksi vilkas liikenne, sillä liikenteen keskeyttäminen hälytystehtävän ajaksi tarkoittaisi varmasti haittaa myös muualle rataverkkoon.

Kahdeksan kilometriä pitkä kaksoistunneli ja siihen liittyvien rakenteiden suuri määrä maanalaisine tiloineen on vaativa toimintaympäristö myös poliisitoiminnassa.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos on järjestänyt ison pelastus- ja evakuointiharjoituksen tunnelialueella. Toukokuussa järjestetty harjoitus ei sujunut pelastuslaitoksen osalta jouhevasti, vaan lisäharjoituksille osoittautui tarvetta.

Komisario Markku Koskimäki kertoo, että myös poliisi osallistui toukokuiseen harjoitukseen. Omia harjoituksia poliisit eivät ole pitäneet.

"Sellaista mahdollisuutta ei ole ollut, että jokaisen vuoron jokainen poliisi olisi harjoitellut kehäradalla. Mutta kaikki kenttäjohtajat sekä kenttätoimintaa johtavat ylikonstaapelit ovat olleet koulutuksessa, jossa teoriapaketin jälkeen käytiin myös tutustumassa tunneleihin."

Uuden junayhteyden uskotaan lisäävän nuorten liikkuvuutta pääkaupunkiseudulla. Lentoasemasta saattaa tulla suosittu ajanviettopaikka.

"Lentoasemalle on aiemmin menty bussilla, ja henkilöautollakin pääsy on ollut vaivalloista ainakin siinä mielessä, että pysäköinnistä on pitänyt maksaa. Nyt raidetta pitkin lentoasema on helpommin saavutettavissa. Jää nähtäväksi, kuinka paljon ihmiset ryhtyvät siellä aikaa viettämään, mutta en esimerkiksi usko, että häiriökäyttäytymisen määrä kasvaa merkittävästi. Ainakaan alkuinnostuksen jälkeen", Koskimäki sanoo.

Kehäradan juna-asemien järjestyksenvalvonnan päävastuu on liikennevirastolla. Koskimäen mukaan poliisi osallistuu valvontaan oman työnsä ohella.

Ensimmäinen juna lähtee kohti kehärataa keskiviikkona kello 3.59 Helsingin päärautatieasemalta. Kehärataa liikennöivät I-juna vastapäivään ja P-juna myötäpäivään.

Katarina Sällylä
Kehäradan tiistaiseen koeajoon oli ilmoittautunut jopa 6 500 ihmistä.
Kehäradan tiistaiseen koeajoon oli ilmoittautunut jopa 6 500 ihmistä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat