Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

30 asteen hellelukema voi rikkoutua

Kaupunki
 
Päivän sää 2.7.2015
Päivän sää 2.7.2015

Etelä- ja Keski-Suomessa hätyytellään perjantaina paikoin 30 asteen hellelukemia. Aivan 30 asteeseen tuskin kuitenkaan päästään, sanoo Forecan päivystävä meteorologi Ilkka Alanko.

Kuuma ilma tulee Länsi-Euroopasta, missä lämpöaalto on tuonut Espanjaan ja Ranskaan jopa 40 asteen helteitä. Niiden lämmittämää ilmaa kulkee Suomeen jo tänään torstaina, mutta hellerajan ei pitäisi vielä rikkoutua.

"Perjantai on meillä lämpimin päivä. Maan etelä- ja keskiosissa käydään lähellä kolmeakymmentä astetta. Kuuminta voi olla missä tahansa tällä alueella", kuvailee Alanko.

Muutoin sää on tuulinen, ja pilvistäkin voi olla. Selvä lämpöraja kulkee Oulun seudulla. Sen pohjoispuolella sää on koleaa ja lämpötiloissa jäädään alle kahdenkymmenen asteen.

Helteet jäävät kuitenkin lyhytaikaisiksi. Lauantaina aivan etelässä päästään Alangon mukaan vielä 25 asteen hellerajan yli. Maan keskiosissa jäädään pariinkymmeneen asteeseen. Sunnuntaina maan lounaisosissa voi vielä täpärästi olla hellettä.

Maanantaista on tulossa monin paikoin sateinen, Alanko arvioi. Etelä- ja Keski-Suomessa ollaan 15 asteen tuntumassa, Pohjois-Suomessa lähempänä kymmentä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat