Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lääkärit heitetään alusta asti tositoimiin

Kaupunki
 
Laura Mendelin HS
Anne Kerola työskentelee lääkärin sijaisena Meilahden kolmiosairaalassa.
Anne Kerola työskentelee lääkärin sijaisena Meilahden kolmiosairaalassa. Kuva: Laura Mendelin HS

Anne Kerola, 24: Lääketieteen 5. vuoden opiskelija. Kesätöissä 10 viikkoa Meilahden kolmiosairaalan päiväsairaalassa erikoistuvan lääkärin sijaisena.

"On päiviä, jolloin yöunet häiriintyvät, kun asiat jäävät pyörimään mieleen."

Lääkärin työhön kuuluu epävarmuus.

"Opinnoissakin on sanottu, että epävarmuuden tunne ei katoa tässä työssä koskaan. Sitä pitää oppia kantamaan", lääketieteen opiskelija Anne Kerola kertoo.

Kerola on kesätöissä Meilahden kolmiosairaalaan päiväsairaalassa. Sairaalassa tehdään esimerkiksi tähystystutkimuksia, asennetaan tahdistimia, otetaan koepaloja ja annetaan laskimonsisäistä lääkitystä. Potilaita on päivässä 70.

Osastolle ei jäädä yöksi, vaan kaikki potilaat menevät jo aiemmin laaditun suunnitelman mukaan joko jatkohoitoon tai lähtevät kotiin. Kerola tarkistaa, että kaikki on kunnossa.

"Tämä on näköalapaikka, jossa toimivat maan huiput. Heille voi aina soittaa."

Hollolasta kotoisin oleva Kerola lähti opiskelemaan lääketiedettä suoraan lukiosta. Hän oli kiinnostunut luonnontieteistä ja halusi toisaalta ihmisläheiseen työhön.

"Sisätaudit on lääketieteen sydän", hän kertoo omasta tulevasta erikoistumisalastaan.

Kerola oli töissä lääkärinä ensimmäistä kertaa viime kesänä. Hän oli töissä toisena lääkärinä osastolla, jossa yleensä on töissä vain yksi lääkäri.

"Seniori kiersi mukana ensimmäisen aamun ja sen jälkeen joka toinen aamu", Kerola kuvaa.

Aivan kylmiltään lääkäriopiskelijoita ei hoitovastuuseen heitetä. Kerolakin oli tehnyt muutaman amanuenssuurin ennen kesätöitään. Se tarkoittaa harjoittelujaksoa, jolloin lääkärin työtä seurataan ilman, että ollaan itse vastuussa potilaista.

Kerolalla on jäljellä vielä puoli vuotta pakollisia opintoja. Sitten alkaa erikoistuminen sisätauteihin ja reumatologiaan. "Kymmenen vuotta siihen menee."

Riku Jokinen HS
Meilahti

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat