Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kehäradan myöhästelyt saatiin kuriin

Ensimmäisenä päivänä oli 80 000 matkustajaa

Kaupunki
 

Helsingin ja Vantaan välillä kulkeva kehärata oli avajaispäivänä ennakoitua suositumpi. Junissa kulki päivän aikana peräti 80 000 matkustajaa.

HSL:n viestintä- ja markkinointijohtaja Mari Flinkin mielestä tämä on paljon etenkin, kun nyt loma-aikaan matkustajamäärät ovat yleensä arkea pienemmät.

"Ihmiset ovat selvästi lähteneet varta vasten katsomaan, miltä uusi rata näyttää."

Kivistön asemalla laituri on pitkä ja ihmiset jäävät odottamaan junaa asemalaiturin päihin. Juna pysähtyy keskelle ja ihmiset ovat ensimmäisinä päivinä joutuneet juoksemaan sen perään. Flinkin mukaan asemalaiturille on tulossa tarrat, jotka osoittavan junan pysähtymiskohdan.

Ensimmäisenä päivänä junat myöhästelivät ja muutama niistä jouduttiin perumaan. Flinkin mukaan toinen päivä on sujunut huomattavasti paremmin, eikä myöhästelyjä juurikaan ole ollut.

Myöhästelyt johtuivat muun muassa siitä, että lentokentän rakennustyömaan kohdalla tunnelissa nopeusrajoitus oli vain 20 kilometriä tunnissa. Tämä rajoitus oli tiukempi kuin aikatauluja suunniteltaessa luultiin.

"Nyt saimme 20 kilometrin nopeusrajoitusalueen lentokentän kohdalla selkeästi lyhemmäksi, mikä nopeuttaa junien kulkua", Flink kertoo.

Avauspäivän erilaiset avajaisjuhlallisuudet olivat osasyynä myöhästelyihin. Flinkin mukaan ajo sujuvoituu ja nopeutuu myös, kun kuljettajat tottuvat uuteen rataan ja löytävät junien optimaaliset pysähtymispaikat.

Kehärata mahdollistaa yhteyden Helsinki-Vantaan lentokentälle, mutta lentokentän pysäkki avautuu vasta reilun viikon päästä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat