Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mannerheimintien peruskorjaus voi alkaa ensi keväänä

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

Töölö. Helsingin Mannerheimintien peruskorjauksen on määrä alkaa ensi keväänä. Uudistus tuo muun muassa yksisuuntaiset pyörätiet molemmille puolille katua.

Helsingin kaupungin yleisten töiden lautakunta hyväksyi katusuunnitelman kesäkuussa.

Mannerheimintie muuttuu remontin myötä noin 1,5 kilometrin matkalta välillä Paavo Nurmen tie–Postikatu. Työmaa-alue tulee yhdelle Helsingin tärkeimmistä sisääntuloväylistä ja joukkoliikenteen pääväylistä, joten projekti on vaikea.

"Mannerheimintiellä kulkee vuorokauden aikana noin 37 000 autoa ja raitiovaunua ja kesäaikaan tuhansia pyöräilijöitä. Liikenteen sujuvuuden varmistaminen hankkeen aikana on ensiarvoisen tärkeää", kertoo yksikön päällikkö Helmer Berndtson uudistussuunnitelman laatineesta Ramboll Finland Oy:sta.

Myös väylän kapeus toi lisähaastetta suunnitteluun.

"Ylimääräistä pelivaraa ei ole."

Peruskorjauksessa tehdään paljon muutakin kuin pyörätiet. Esimerkiksi raitiovaunujen kiskoaluetta korotetaan, Pohjoisen Rautatiekadun ylittävää siltaa levennetään ja valaistus sekä Mannerheimintien alla oleva kunnallistekniikka uusitaan. Pikkuparlamentin puiston reunaan tulee uudet ramppiyhteydet Baanalle.

Myös puut menevät uusiksi, kun katualue leventyy. Moni nykyisistä, vanhimmillaan 1930-luvulta peräisin olevista puista on rakennusviraston mukaan huonossa kunnossa.

Kaadettujen lehmusten tilalle ei ole tulossa mitään pieniä taimia, vaan katupuiksi jo valmiiksi kasvatettuja puita.

Mannerheimintien peruskorjaus maksaa noin 8,5 miljoonaa euroa. HS

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat