Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Irakilaistyttö: Veli voi tehdä mitä vain

Kaupunki
 

Irakilaislähtöisen 16-vuotiaan tytön kertomus veljensä väkivaltaisuuksista muuttui huomattavasti poliisitutkinnan aikana eikä hän halunnut tulla kuulluksi enää oikeudenkäynnissä.

Syynä saattoi olla pelko.

Tyttö kertoi aluksi poliisille, että hänen nykyisin 20-vuotias isoveljensä oli alkanut valvoa hänen menemisiään ja kieltää tekemästä asioita kolme vuotta sitten.

Veli oli tytön mukaan lyönyt ja potkinut häntä tottelemattomuuden vuoksi. Lisäksi veli oli vienyt häneltä rangaistuksena matkapuhelimen ja määrännyt kotiarestiin.

Yksi välikohtaus sattui tänä vuonna Helsingin rautatieasemalla, kun isoveli havaitsi siskonsa viettävän siellä aikaa muiden nuorten kanssa. Veli vei hänet syrjäiseen paikkaan aseman lähellä ja löi useasti kasvoihin ja kaulaan.

Tyttö kertoi lähteneensä pois kotoa sen jälkeen, kun hänen äitinsä oli soittanut vihaisena ja ilmoittanut, ettei tyttö pääse enää koskaan ulos.

Hän päätti olla palaamatta kotiin, koska ei jaksanut enää käskyttämistä ja pahoinpitelyjä.

Tyttö luonnehti poliisille veljeään äkkipikaiseksi henkilöksi, joka voi tehdä mitä vain. Isoveljellä oli sisaren mukaan tapana rauhoittua ajan kuluessa.

Tyttö ei osannut sanoa, voisiko veli tappaa hänet perheen maineen vuoksi.

Tyttö kertoi kuitenkin pitäneensä veljen hänelle karkumatkan aikana lähettämiä tappouhkauksia todellisina. Tyttö kertoi poliisikuulustelussa pelkäävänsä edelleen, mitä veli tekisi hänelle, jos he kohtaisivat.

Toukokuussa tyttö kiisti yllättäen aiemmat puheensa veljen väkivaltaisuuksista. Se oli sikäli erikoista, että veli itsekin myönsi lyöneensä ja potkineensa siskoaan.

Oikeus arveli, että tyttö perui puheensa pahoinpitelyistä, koska hän halusi miellyttää perhettään tai pelkäsi veljeään.

Tytön veli oli tuolloin vangittuna, mutta hänen yhteydenpitorajoituksensa oli poliisin pyynnöstä lopetettu yhtä päivää ennen kuin tyttö muutti kertomustaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat