Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lumiauran kuljettajalle ehdollista 6-vuotiaan pojan kuolemasta

Tapaus sattui Helsingin Itäkeskuksessa viime tammikuussa

Kaupunki
 

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut ehdolliseen vankeusrangaistukseen lumitraktorin kuljettajan, joka ajoi tammikuussa kuoliaaksi 6-vuotiaan pojan.

Oikeus tuomitsi 21-vuotiaan miehen rattijuopumuksesta, kuolemantuottamuksesta ja liikennerikkomuksesta yhden vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Mies oli aurannut lunta Helsingin Itäkeskuksessa sijaitsevan asuntoyhtiön pihamaalla, kun siellä leikkinyt poika jäi peruuttavan traktorin alle. Poika kuoli pään alueen vakaviin vammoihin.

Mies kertoi nähneensä pojan aiemmin ja varmistaneensa ennen peruuttamista, ettei poika ollut takana. Turma sattui tästä huolimatta.

Pojan vanhemmat vaativat miehelle rangaistusta törkeästä kuolemantuottamuksesta.

He vetosivat siihen, että mies oli kuljettanut traktoria päihtyneenä paikassa, jossa hän tiesi lapsen olevan leikkimässä.

Miehen veressä oli alkoholia 0,58 promillea.

Kuljettaja oli tullut lumitöihin myöhässä, sillä hän oli nukkunut pommiin edellisiltaisen juhlimisen takia. Hän oli mennyt nukkumaan puoli neljän aikaan aamuyöstä ja herännyt esimiehensä soittoon. Hänen olisi pitänyt aloittaa työt kymmeneltä aamulla.

Ennen töihin lähtemistään mies kertoi varmistaneensa alkometrillä ajokykynsä. Hän kertoi mittarin näyttäneen 0,3–0,4 promillen lukemia.

Oikeus päätyi siihen, ettei miehen huolimattomuus ollut törkeää, vaikka päihtyneenä ajaminen siihen viittaakin.

Oikeus paheksuikin sitä, että mies lähti töihin, vaikka tiesi olevansa humalassa.

Toisaalta mies oli ennen peruuttamista katsonut taakseen sekä traktorin peilien avulla että kääntämällä vartaloaan. Sen takia hänen tekoaan ei voida kokonaisuutena arvioiden pitää törkeänä, oikeus totesi.

Oikeuden mukaan kuljettajan olisi ennen peruuttamista pitänyt varmistaa, missä poika on, sillä hän oli aiemmin nähnyt pojan pihalla.

"Tietoisena lapsen läsnäolosta piha-alueella [kuljettaja] on jättänyt noudattamatta olosuhteiden edellyttämää varovaisuutta vaaran ja vahingon välttämiseksi lumitöitä tehdessään. Pienen lapsen arvaamaton käytös ei ole yllättävää", oikeus totesi.

Mies määrättiin ajokieltoon elokuun loppuun asti.

Hän on ollut väliaikaisessa ajokiellossa turmasta lähtien.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat