Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen deittikuningatar kannustaa syöksymään suhteeseen: ”Ensitreffeillä voi mennä sänkyyn”

Anna Uusiheimala järjestää työkseen sinkkutapahtumia ja kirjoittaa blogia

Kaupunki
 
Näin löydät rakkauden tänä kesänä
Näin löydät rakkauden tänä kesänä
Deittikuningatar Anna Uusiheimala kertoo viisi vinkkiä, miten löytää tänä kesänä rakkautta. Toimittaja: Melissa Heikkilä. Kuvaus: Sami Kero.

Linnanmäen merimaailma Sea Lifessa pyörii kesäpäivänä lapsiperheitä ja luokkaretkiryhmiä, mutta myös pariskuntia selvästi treffeillä. Osa pareista ihailee kaloja käsi kädessä, osa vielä ujostelee.

Sisäänkäynnistä sisään pelmahtaa Anna Uusiheimala. Jotkut sinkut kutsuvat häntä Suomen deittikuningattareksi. Uusiheimala nimittäin haluaa, että jokainen löytäisi rakkauden. Sitä varten hän pyörittää sinkuille tarkoitettua Facebook-sivua, pitää blogia treffailusta ja johtaa Deittisirkusta, Suomen suurinta sinkkutapahtumiin erikoistunutta yritystä.

Kuka

Anna Uusiheimala

 Anna Uusiheimala, 34, pyörittää Suomen suurinta sinkkutapahtumia järjestävää yritystä, Deittisirkusta.

 Tapasi nykyisen miehensä vuonna 2008 yritystapahtumassa, ja pari juhlii 3-vuotishääpäiväänsä elokuussa.

 Työskennellyt aikaisemmin yritysneuvojana, tiedottajana ja projektipäällikkönä.

 Kouvolasta kotoisin, asuu perheineen Järvenpäässä.

Romantiikasta hän tietää siis asian jos toisenkin. Romanttisena treffipaikkana Sea Life toimisi, sillä siellä on tarpeeksi tehtävää ja ihmeteltävää, jos keskustelunaiheet loppuvat kesken. Vedenalaisessa tunnelissa on joskus jopa kosittu.

Ihmissuhteiden ammattilainen hänestä tuli sattumalta. Uusiheimala oli menossa toisen kerran naimisiin, ja häitään edeltävänä iltana hänen kaasonsa viestitteli erään kiinnostavan miehen kanssa. Uusiheimala antoi ystävälleen neuvoja siitä, kuinka miehen kanssa tulisi toimia.

Sitten hän tajusi: tässähän minä olen hyvä.

"Kaikki ovat jossain vaiheessa elämäänsä sinkkuja, eikä se ole sen kummoisempi ihmisryhmä. Innostun siitä, kun toisten ihmisten välille syntyy iloa, intoa ja kipinää, ja voin olla siinä jollain tavalla avuksi", Uusiheimala sanoo.

Syntyi Deittisirkus, ja pian sen ympärille kasvanut sinkkuyhteisö kruunasi Uusiheimalan kuningattarekseen.

"Nimi lähti leikistä. Minua on kutsuttu tirehtööriksi, parittajaksi ja niin poispäin, ja deittikuningatar vaikutti kaikista imartelevimmalta", Uusiheimala nauraa.

Yrityksensä kautta järvenpääläinen Uusiheimala matkustaa ympäri Suomea järjestämässä pikatreffejä, sinkkubileitä, sokkotreffejä ja uutuutena kiipeilydeittejä. Niissä kiipeilystä kiinnostuneilla on mahdollisuus etsiä kiipeilyparia vakavampaa seuraa.

Ammattilaisavulle on selkeästi kysyntää. Tilastokeskuksen mukaan vuoden 2014 lopussa 42 prosenttia Suomen asuntokunnista koostui yksinasuvista. Avioliittojen määrä on vähentynyt viime vuosien aikana, ja avioerojen määrä taas kasvanut, etenkin alle 50-vuotiailla. Uusiheimalan järjestämissä tapahtumissa käy kaikenikäisiä parikymppisistä viisikymppisiin. Hyvin usein naisten paikat varataan heti loppuun.

"Helsingissä on paljon ihmisiä, jotka ovat muuttaneet tänne muualta. Täällä on elävä kaupunkikulttuuri ja enemmän mahdollisuuksia tavata uusia ihmisiä", Uusiheimala sanoo.

Sinkkutapahtumat auttavat erityisesti niitä, jotka arastelevat uusien ihmisten lähestymistä tai ovat kolunneet tuttavapiirien sinkut läpi. Jos ei muuta, tapahtumissa tapaa paljon uusia ja erilaisia ihmisiä.

"Mitä enemmän käy treffeillä, sitä enemmän oppii itsestään ja siitä, mitä haluaa", Uusiheimala sanoo.

Jos löytää mielenkiintoisen tyypin, Uusiheimala rohkaisee heittäytymään.

"Kannustan syöksymään suhteisiin. Jos molemmista siltä tuntuu, sänkyynkin voi mennä jo ensimmäisillä treffeillä."

Toisaalta kannattaa käyttää maalaisjärkeä, ja luottaa omiin vaistoihin.

"Melkein kaikki ovat nykyään sosiaalisessa mediassa. Toisen etsiminen on siellä helppoa, etenkin jos sattuu olemaan yhteisiä kavereita. Se voi olla hyvä keskustelunaloitus ja vahvistusta sille, minkälainen tyyppi toinen on."

Vaikka Uusiheimalan intohimona on ihmisten parittaminen toisilleen, joskus ihmiset löytävät toisensa ilman hänen apuaan.

"Uskon vahvasti rakkauteen ensisilmäyksellä", Uusiheimala sanoo. Hän on nähnyt sen useasti työssään. Kun kahden ihmisen välille syttyy kipinä, mahdollisuuteen kannattaa tarttua.

Sen takia hänen mukaansa tärkeintä onkin tavata ihmisiä ennakkoluulottomasti ja pitää silmät auki. Silloin sopiva tyyppi saattaa löytyä mitä yllättävimmistä paikoista.

Sami Kero HS
Anna Uusiheimalan mielestä Linnanmäen Sea Life -merimaailma toimisi treffipaikkana, sillä keskustelunaiheita keksisi helposti.
Anna Uusiheimalan mielestä Linnanmäen Sea Life -merimaailma toimisi treffipaikkana, sillä keskustelunaiheita keksisi helposti.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat