Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Uusi linjaus: Helsingin puistoissa saa grillata

Rakennusvirasto tarkensi viime kesän epämääräistä linjaa

Kaupunki
 
Puistoissa saa grillata myös kertakäyttögrillillä.
Puistoissa saa grillata myös kertakäyttögrillillä.

Grillaaminen on sallittu kaikenlaisilla grilleillä Helsingin kaupungin puistoissa. Näin linjaa rakennusvirasto, joka on julkaissut kaupungin verkkosivuilla napakat pelisäännöt puistogrillaamiseen.

Viime kesänä selkeää linjaa ei vielä ollut.

Puistot ja grillaaminen ovat muodostaneet aiempina kesinä yhtälön, joka on askarruttanut kesäkansaa. Grillaamista voi esimerkiksi virheellisesti luulla avotulen tekemiseksi, mitä se ei lähtökohtaisesti ole. Nuotiota ei luonnollisesti saa virittää puistoon, ellei siellä sitten ole merkattua tulentekopaikkaa.

Grillaaminen vaatii maanomistajan luvan. Puistoissa maanomistaja on Helsinki, ja rakennusviraston puolesta grillaaminen on sallittua toimintaa.

Muutkin kuin kertakäyttögrillit ovat tervetulleita puistoihin, kunhan grillaajat vain noudattavat tiettyjä pelisääntöjä. Kaupunki itse asiassa suosittelee muun kuin kertakäyttögrillin käyttöä.

Grillin on ensinnäkin oltava kovalla pinnalla, kuten hiekalla. Tämä koskee myös jalallisia grillejä. Nurmikolle grilliä ei saa laittaa siitä syystä, että jopa pallogrillistä säteilee niin paljon lämpöä alaspäin, että nurmi kuivuu.

Toinen muistettava asia on se, että roskikseen ei saa laittaa kuumaa jätettä. Esimerkiksi roska-astioiden syväsäiliöiden sisäosien uusiminen on hyvin kallista.

Muutakaan kaupungin omaisuutta ei saa vahingoittaa eikä ympäristöä roskata.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat