Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin kirjastoverkko on Euroopan tiheimpiä

Vertailussa Varsova ja Ljubljana menivät ohi Helsingin, jossa on kirjasto 13 000 asukasta kohden

Kaupunki
 

Helsinki kiilaa kolmanneksi 19 eurooppalaisen suur- tai pääkaupungin joukossa, kun vertaillaan kirjastojen määrää suhteessa asukasmäärään. Näin kertoo Helsingin seudun suunnat -julkaisu.

Helsingissä toimii 47 kirjastoa, eli yksi kirjasto palvelee noin 13 000 asukasta. Suomen pääkaupungissa kiertää lisäksi kaksi kirjastoautoa.

Lisää tarjontaa on tulossa, kun Töölönlahdella avaa alkuvuodesta 2018 ovensa keskustakirjasto. Sen rakentaminen aloitetaan tulevana syksynä.

Keskustakirjastoa suunniteltaessa monet ovat olleet huolissaan pienistä lähikirjastoista ja Helsingin kirjastoverkon kattavuudesta.

Euroopan ehdoton kirjastokuningas on Varsova, jossa on yksi kirjasto 7 000 asukasta kohden. Hyvänä kakkosena on Slovenian pääkaupunki Ljubljana. Siellä yksi kirjasto palvelee 8 000 asukasta.

Tukholma, Tallinna ja Kööpenhamina jäivät selvästi Helsingistä jälkeen vertailussa, joka tehtiin Eurostatin Urban Audit -tietokannan perusteella. Tukholmassa on yksi kirjasto 20 000 asukasta kohden ja Kööpenhaminassa 25 000 asukasta kohden.

Münchenissä yksi kirjasto palvelee 17 000 ihmistä, mutta muualla Saksassa tilanne on selvästi huonompi. Berliinissä yksi kirjasto huolehtii 43 000 ihmisen palvelusta. Hampurissa yhden kirjaston vastuulla on 45 000 asukkaan palveleminen.

Espanjan pääkaupungissa Madridissa tilanne on vielä heikompi. Siellä yksi kirjasto palvelee noin 72 000 ihmistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat