Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Irakilaismies valittaa vankeustuomiostaan

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

Nuori irakilaismies aikoo valittaa hovioikeuteen tuomiosta, jonka hän sai sisarensa tappamisen valmistelusta Helsingissä. Hän kiistää syyllistyneensä tekoon.

Helsingin käräjäoikeuden tuoreen tuomion mukaan mies suunnitteli henkirikosta palauttaakseen perheensä maineen ja kunnian. Miehen mielestä 16-vuotias sisar ei noudattanut perheen kulttuurin ja islamin uskonnon mukaisia perinteitä.

20-vuotias mies oli sopinut tuomion mukaan siskonsa tappamisesta heidän isänsä kanssa.

Vastoin perheenjäsentensä kieltoja tyttö oli liikkunut ulkona muulloinkin kuin koulumatkoilla, tavannut tuntemiaan tyttöjä ja poikia sekä pukeutunut perheensä mielestä epäsopivasti.

Tilanne kärjistyi entisestään, kun tyttö karkasi kotoaan viime keväänä.

Käräjäoikeus tuomitsi 20-vuotiaan miehen kahdeksi vuodeksi ja yhdeksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Tuomio tuli törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta sekä pahoinpitelystä.

Kyseessä on tiettävästi Suomen ensimmäinen tuomio kunniaan liittyvän perheen sisäisen henkirikoksen valmistelusta. Rikos tapahtui Helsingissä tämän vuoden huhtikuussa.

Miehen asianajaja Mikko Helenius vahvistaa, että hänen päämiehensä aikoo viedä asian hovioikeuden käsittelyyn. Mies on kiistänyt aikoneensa tappaa siskonsa ja kertonut pelkästään uhonneensa suuttuneena.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat