Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Koneviat työllistivät merivartiostoa

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

Helteinen veneilyviikonloppu työllisti Suomenlahden merivartiostoa, jolle kertyi viikonvaihteessa yli 30 meripelastustehtävää. Eniten merivartiostoa työllistivät erilaiset koneviat ja veneen tekniikan rikkoutumiset.

"Konevikoja on ollut paljon. Moottori on vain lopettanut käymisen ja sitten ei ole ollut kykyä korjata koneeseen tullutta vikaa siellä veden päällä", kertoi kapteeniluutnantti Aki Salomaa Helsingin meripelastuslohkokeskuksesta.

"Me olemme sitten hinanneet veneitä suojasatamaan."

Salomaan mukaan joitain vikoja on ensin yritetty korjata paikan päällä.

"Kokeilemme neuvoa ensin ja antaa ohjeita. Tuemme korjaamista ja pelastamista itse. Mutta uudemmissa venemalleissa on sama tilanne kuin uusissa autoissa, että jokin merkkivalo palaa ja tietokoneen suojamekanismi menee päälle."

Karilleajoiltakaan ei vältytty.

"Ja oli sellainen tapaus, että bensa loppui. Se johtuu ihan tyhmyydestä", Salomaa muistuttaa varaamaan polttoainetta riittävästi venematkaan.

Merivartioston partioiden lisäksi tehtäviin ja pelastustöihin osallistuivat meripelastusyhdistykset sekä venepoliisi. Merellä työllistivät vesiliikennejuopumuksista epäillyt sekä vesiliikennerikkomukset.

Rikkomukset johtuvat pääosin pelastusliivien tai muiden välineiden puuttumisesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat