Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallitusta kritisoidaan jopa graffitiaidassa

Tuntemattoman taiteilijan teos oli nähtävillä vielä viikonloppuna

Kaupunki
 
Patrick Wikblad
Suvilahden graffitiaitaan saa maalata luvallisesti.
Suvilahden graffitiaitaan saa maalata luvallisesti. Kuva: Patrick Wikblad

"Soini, Stubb, Sipilä. Älkää kuristako minua."

Näin pyydettiin graffitissa, joka oli ainakin vielä sunnuntaina nähtävillä Suvilahden graffitiaidassa Helsingissä.

Yhteiskunnallisesti kantaaottavan maalauksen viesti oli luonnollisesti osoitettu pääministeri Juha Sipilälle (kesk), ulkoministeri Timo Soinille (ps) ja valtiovarainministeri Alexander Stubbille (kok).

Graffitin on tehnyt tuntematon taiteilija. Maalauksen syvintä motiivia voi siis vain arvailla, mutta lienee päivänselvää, että kuva liittyy hallituksen säästö- ja veronkiristysaikeisiin.

Uusi hallitus on leikkaamassa julkista taloutta rajusti. Hallituskauden loppuun mennessä julkiset menot, eli valtion ja kuntien menot, ovat kaikkiaan neljä miljardia euroa pienemmät kuin nyt.

Graffiti ei ole ainoa mielenilmaus, jonka leikkaukset ovat poikineet. Esimerkiksi opiskelijat ja muut opetukseen, tieteeseen ja kulttuuriin kohdistuvia 681 miljoonan euron säästöjä vastustaneet mielenosoittajat marssivat Helsingin keskustassa kesäkuussa. Mielenosoitukseen osallistui noin 2 000 ihmistä.

Tulossa on lisäksi 1,5 miljardin euron lisäleikkaukset, mikäli yhteiskuntasopimusta ei synny. Työmarkkinoiden keskusjärjestöt ja hallitus ovat päättäneet, että tunnusteluja yhteiskuntasopimuksen neuvotteluista jatketaan elokuussa.

Pääministeri Juha Sipilä haluaa Suomeen yhteiskuntasopimuksen, joka parantaisi yritysten kilpailukykyä. Yksi keskeinen siihen liittyvä esitys on ollut vuosittaisen työajan pidentäminen ilman lisäpalkkaa.

Yhteiskuntasopimus kaatui toukokuussa, koska palkansaajat vastustivat juuri työajan pidentämistä.

Suvilahden graffitiaitaan saa maalata luvallisesti graffiteja ympäri vuorokauden. Uudet graffitit tehdään aina vanhojen päälle, joten kukin teos on nähtävillä yleensä vain vähän aikaa.

Juho Jokinen HS
Suvilahti

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat