Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin liikuntapomon ja Espoon valtuutetun asuntoriita jatkuu

Länsiväylä: Helsingin liikuntapomo vaati Espoon valtuutetulta asuntokaupan purkua

Kaupunki
 

Helsingin liikuntatoimea johtava Anssi Rauramo ja hänen puolisonsa Maija-Riitta Kotaniemi-Rauramo ovat hävinneet lähes kokonaan asuntokauppariidan espoolaiselle kaupunginvaltuutetulle Saija Äikäkselle (kok.) ja hänen ex-puolisolleen Juhana Idänpään-Heikkilälle Espoon käräjäoikeudessa, kertoo Länsiväylä.

Riitaan johti asuntokauppa, jossa Rauramot ostivat Äikäksen ja hänen entisen puolisonsa asunnon Soukanrannasta 674 000 eurolla vuonna 2012.

Espoon käräjäoikeus hylkäsi Rauramoiden lähes 776 000 euron vaatimukset asuntokaupan purkamisesta, hinnanalennuksesta, vahingonkorvauksista ja oikeudenkäyntikulujen korvaamisesta.

Pariskunta vaati kanteessaan asuntokaupan purkamista muun muassa sillä perusteella, että huoneiston pinta-ala ei vastannut markkinoitaessa annettua tietoa.

Asunnon myyntiesitteessä sen pinta-ala oli 162 neliötä, mutta yhtiöjärjestyksessä 147 neliötä. Kuntosalillista asuntoa etsineiden Rauramoiden mielestä asunnon terassin alapuolella ollut 15 neliön tila ei soveltunut makuuhuoneeksi tai kuntosaliksi, vaikka sitä markkinoitiin sellaisena. Asuntokauppojen jälkeen pariskunnalle selvisi, että tilalle ei ollut rakennuslupaa.

Äikäs ja Idänpään-Heikkilä vastustivat Rauramoiden kannetta ja vaativat sen hylkäämistä. Riita paisui, kun Äikäs ja Idänpään-Heikkilä nostivat kanteen asunnon välityksen toteuttanutta OP-Kiinteistökeskus Oy:tä vastaan.

Espoon käräjäoikeus katsoi, että Rauramot olivat ennen tarjouksen tekemistä ja kaupantekoa saaneet tietää asunnon todellisen asuinpinta-alan muun muassa yhtiöjärjestyksestä ja isännöitsijätodistuksesta.

Käräjäoikeus ei myöskään pitänyt kuntosalia asuntokaupan ehdottomana edellytyksenä.

Rakennusluvan puuttumisen takia käräjäoikeus velvoitti Äikäksen ja Idänpään-Heikkilän maksamaan Rauramoille 5 000 euron vahingonkorvaukset korkoineen. Muilta osin syytteet hylättiin.

Rauramot oikeus tuomitsi puolestaan maksamaan Äikäksen ja Idänpään-Heikkilän noin 12 600 euron oikeudenkäyntikulut korkoineen.

Oikeus hylkäsi Äikäksen ja Idänpään-Heikkilän kanteen Helsingin OP-Kiinteistökeskus Oy:tä vastaan ja velvoitti heidät korvaamaan välitysliikkeen reilun 12 300 euron oikeudenkäyntikulut.

Länsiväylän mukaan sekä Rauramo ja Kotaniemi-Rauramo että Äikäs ja Idänpään-Heikkilä ovat ilmoittaneet tyytymättömyytensä tuomioon.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat