Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Laajasalon uhreilla yhteys väkivaltaiseen jengiin

Toinen kuolleista kuului United Brotherhoodin johtajistoon

Kaupunki
 
Poliisi tutki Laajasalon rikospaikkaa keskiviikkona.
Poliisi tutki Laajasalon rikospaikkaa keskiviikkona.

Laajasalon kaksoissurman molemmilla uhreilla on yhteys United Brotherhood -rikollisryhmään.

Toinen uhri oli 37-vuotias rakennusalan yrittäjä. Henkirikokset tapahtuivat hänen kotonaan. Miehen tuttavapiiriin kuului lukuisia jengiläisiä.

HS:n tietojen mukaan yrittäjä vietti paljon aikaa toisen uhrin kanssa. Tämä 46-vuotias mies kuului United Brotherhoodin eli UB:n neuvostoon, jota voisi kutsua jengin johtoryhmäksi.

Neuvostossa oli pitkään kuusi jäsentä, mutta HS:n tietojen mukaan viime aikoina jäseniä on ollut enemmän.

Jengin neuvostoon ei pääse ilman näyttöjä, ja 46-vuotiaalla olikin pitkä rikoshistoria. Mies on tuomittu 2000-luvulla useista vakavista rikoksista ja hän on viettänyt runsaasti aikaa vankilassa.

Mies esimerkiksi osallistui yli sadan hasiskilon järjestämiseen Hollannista Suomeen vuonna 2004 yhdessä tuntemattomaksi jääneen henkilön kanssa. Mies sai törkeästä huumausainerikoksesta ja parista vähäisemmästä rikoksesta kymmenen vuoden vankeustuomion.

Vuonna 2012 mies oli osallisena kahakassa, jossa toinen United Brotherhoodin jäsen ampui kahta miestä jalkaan skinheadien kerhotilalla Helsingissä. Mies sai yli kahden vuoden vankeustuomion muun muassa kahdesta avunannosta törkeään pahoinpitelyyn.

Vuonna 2012 hänen hallustaan löytyi myös Kinder-munan sisälle kätketty 9,2 gramman kokaiinierä sekä muun muassa noin 40 grammaa amfetamiinia.

Toisella uhrilla, 37-vuotiaalla rakennusalan yrittäjällä ei ole tiettävästi rikostaustaa.

UB:n liepeillä tai jonkintasoisina jäseninä viettää aikaa myös muita liike-elämässä vaikuttavia miehiä.

Esimerkiksi UB:n pääkaupunkiseudun kerhotilat sijaitsevat erään liike-elämässä ansioituneen miehen hankkimissa tiloissa.

Suurimmalla osalla jengin jäsenistä on kuitenkin taustaa vakavista rikoksista.

Jengiläisillä on ollut mittavaa rikollista toimintaa talousrikoksista henkirikoksiin. Monilla on tilillään myös huumausainerikoksia.

Viime aikoina UB on ollut julkisuudessa jengin entisen johtohahmon Keijo Vilhusen huumausainerikosepäilyjen vuoksi. Vilhusen epäillään tehneen hasiskauppaa yhdessä huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion kanssa.

Molemmat miehet ovat kiistäneet syyllistyneensä rikoksiin. Vilhunen vapautui tukintavankeudesta kaksi viikkoa sitten, mutta Aarnio on edelleen vangittuna.

UB:n jäseniä asuu ympäri maata, ja jengillä on toimintaa useissa kaupungeissa. Joillain paikkakunnilla jengin kaikki jäsenet ovat parhaillaan vankilassa.

Poliisin mukaan jengin noin 90 jäsenestä kaksi kolmasosaa on tällä hetkellä vankilassa.

Kaiken kaikkiaan UB:ta voi luonnehtia Suomen väkivaltaisimmaksi jengiksi.

Jengin kerhotiloissa Pähkinärinteessä esimerkiksi murhattiin ja paloiteltiin kaksi miestä vuonna 2011 illanvieton päätteeksi. Murhille ei löytynyt mitään erityistä motiivia.

Samoissa tiloissa on tapahtunut myös joukkoraiskaus.

HS:n tietojen mukaan UB:lla ei ole ollut viime aikoina erityisiä jännitteitä muiden jengien kanssa. Toisaalta jännitteet ja väkivalta oman jengin sisällä eivät ole poikkeuksellisia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat