Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsingin ja Tallinnan päättäjät kehuivat kilvan toistensa kaupunkeja

Kaupunki
 
Helsingin ja Tallinnan johtonaiset kehuivat toistensa kaupunkeja
Helsingin ja Tallinnan johtonaiset kehuivat toistensa kaupunkeja
Sisarkaupunkien apulaiskaupunginjohtajat Laura Räty ja Eha Võrk tapasivat torstaina Helsingin Jätkäsaaressa, missä juhlittiin Helsinki–Tallinna laivayhteyden 50-vuotiaspäiviiä. Kumpikin seuraa mielenkiinnolla mitä uudistuksia Suomenlahden toisella rannalla on käynnissä. Toimittaja: Johanna Mannila. Kuvaus ja editointi: Rio Gandara.

"Aina kun käyn Tallinnassa, katson, mitä kaikkea uutta on taas tullut. Virolaisten innovatiivisuus on hienoa", kertoi Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty (kok) torstaina. Hänen tallinnalainen kollegansa, apulaiskaupunginjohtaja Eha Võrk sanoi samaa Helsingistä.

Kumpikin matkustaa Suomenlahden toiselle puolelle oppimaan toistensa kaupungeista.

Naiset tapasivat vasta toista kertaa, koska heidän vastuualueensa kaupunkiensa johdossa ovat erilaiset. Räty vastaa Helsingin sosiaali- ja terveystoimesta, Võrk Tallinnan rahoitusasioista.

Tapaamisen syy oli Helsingin Sataman Jätkäsaaressa järjestämä kansanjuhla, jossa juhlittiin Helsingin ja Tallinnan välistä säännöllistä laivaliikennettä.

Eilen torstaina tuli kuluneeksi tasan 50 vuotta siitä, kun Vellamo-laiva lähti Helsingin Eteläsatamasta kohti Tallinnaa. Virolainen Vanemuine-alus oli lähtenyt Tallinnasta kohti Helsinkiä jo 7. heinäkuuta 1965, joten Tallinnassa laivaliikennettä juhlittiin viime tiistaina.

Naiset miettivät tilaisuudessa, mitä hyvää laivaliikenne on tuonut kummankin kotikaupungille.

"Meidän tulisi ottaa mallia Viron kokeilukulttuurista", korosti apulaiskaupunginjohtaja Räty. Hänestä suomalaiset suunnittelevat muutoksia liiankin perusteellisesti, vaikka kokeiluilla muutosten toimivuus selviäisi. "Olen myös innostunut Helsingin ja Tallinnan välisestä tunnelihankkeesta sekä kaksoiskaupunki-ideasta."

Võrk kertoi olevansa vaikuttunut Helsingin vuokra-asuntotuotannosta. "Meillä ei ole sellaista. Teillä helsinkiläisillä on myös ihania puistoja", hän ylisti.

Kumpikin muisteli tilaisuudessa omia laivakokemuksiaan. "Neuvostoaikana laivalla pääsi näkemään, miten ulkomailla eletään. Nyt virolaisia käy valtavasti Suomessa töissä ja meille tallinnalaisille Helsinkiin lähtö on kuin lähtisi Tarttoon bussilla tai junalla", Võrk kertoi.

Rädyn lapsuudenystävän äiti oli virolainen. "Kesäisin hänen sukulaisensa tulivat Suomeen ja sitä odotettiin aina kovasti. Siten tutustuin virolaisiin", hän muisteli.

Rio Gandara HS
Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty ja Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Eha Võrk torstaina Helsingin Jätkäsaaressa, missä juhlittiin Helsinki–Tallinna-laivayhteyden 50-vuotispäivää.
Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Laura Räty ja Tallinnan apulaiskaupunginjohtaja Eha Võrk torstaina Helsingin Jätkäsaaressa, missä juhlittiin Helsinki–Tallinna-laivayhteyden 50-vuotispäivää.

Johanna Mannila HS
Jätkäsaari

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat