Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Olli Sademiehen kirjoituksista esitutkinta

Syynä on Sademiehen Facebook-kirjoitukset, joissa hän muun muassa ehdotti pakkosterilointia afrikkalaispakolaisille

Kaupunki
 

Helsingin poliisi on käynnistänyt esitutkinnan Helsingin kaupunginvaltuuston varavaltuutettuna toimivan Olli Sademiehen (ps) nettikirjoittelusta.

Komisario Jari Illukka kertoo, että Sademiehen kirjoitukset poikivat useita rikosilmoituksia.

Sademies ehdotti toukokuussa Facebook-sivuillaan, että Afrikasta pakolaisina Suomeen saapuvien lapsimäärä olisi rajoitettava kolmeen, mikä puolestaan edellyttäisi hänen mielestään afrikkalaismiesten pakkosterilointia.

Poliisi on Illukan mukaan käynnistänyt esitutkinnat kahdesta erillisestä tekstistä, jotka Sademies on julkaissut Facebook-sivuillaan. Sademiestä epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

"Syytä epäillä -kynnys on ylittynyt", Illukka sanoo.

HS:n torstaina tavoittama Sademies puolestaan kokee, että hänen sananvapauttaan on loukattu.

"Eikö Suomi noudata Euroopan ihmisoikeussopimuksen artiklaa sananvapaudesta? Sananvapauttani yritetään rajoittaa, mutta se ei minua hiljennä", Sademies kertoo. Hän sanoo seisovansa edelleen jykevästi sanojensa takana.

Poliisi ei ole vielä kuullut Sademiestä. Sademies taas ei omien sanojensa mukaan vielä tiedä, mistä pohjimmiltaan on kyse, koska hän ei ole nähnyt yhtään rikosilmoitusta.

"Lausunnon antamisen jälkeen ollaan sitten viisaampia."

Perussuomalaiset on puolueena sanoutunut irti Sademiehen mielipiteistä. Helsingin perussuomalaisten valtuustoryhmän piti puida kohun nostattanutta Facebook-kirjoittelua ennen kaupunginvaltuuston kesätaukoa, mutta asia on valtuustoryhmän puheenjohtajan Seppo Kanervan mukaan vielä käsittelemättä.

Viivästymisen syyksi Kanerva kertoo sen, että toiseksi viimeinen kaupunginvaltuuston kokous peruttiin ja viimeisessä Sademies ei ollut paikalla.

"Silloin olisi ollut turha keskustella asiasta", Kanerva sanoo.

Puhelimitse Venäjältä tavoitettu Kanerva ei ollut torstaina aamupäivällä vielä kuullut esitutkinnoista. Hän kuvailee Facebook-kirjoitusten olleen "tyypillistä Sademiehelle".

"Ihan sadistista, typeriä juttuja", Kanerva toteaa.

Komisario Jari Illukka uskoo, että esitutkinta sujuu ripeästi. Sitten selviää eteneekö asia syyteharkintaan vai ei.

Esitutkinnan aloittamisesta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat