Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lastensuojelun ammattilaiset: Systeemin epäkohdista täytyy puhua

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

"Ei täytyisi joutua priorisoimaan lastensuojelun asiakkaita. Se voi tuottaa tällaisia tapauksia, että tehdään vääriä päätöksiä.

Ei voi sulkea silmiä siltä, että lastensuojelussa tapahtuu virheitä. Epäkohdista täytyy puhua ja sen kautta löytää keinot parantaa toimintaa.

Lapset ovat hyvin lojaaleja vanhemmilleen. Vaatii aikaa, että lapsi alkaa luottaa viranomaisiin. Eerikan tapauksessa hänellä ei ilmeisesti ollut lastensuojelussa päässyt syntymään kehenkään tarpeeksi läheistä suhdetta.

Päävastuu palveluiden toimivuudesta on poliitikoilla ja virastojen johdolla."

Hanna Heinonen, Lastensuojelun keskusliiton toiminnanjohtaja

"Helsingissä sosiaalityöntekijöiden päällikkötasolla ei ole alan substanssiosaamista, jolloin ei ymmärretä, mitä tulee ottaa huomioon, ja minkälaisia riskejä tulee arvioida päätöksiä tehdessä. Lastensuojelun päällikkönä tai sosiaaliviraston johtajana saattaa olla henkilö, jolla ei ole minkäänlaista lastensuojelun eikä edes koko sosiaalityön osaamista eikä kokemusta.

Asiat ajatellaan pelkästään lyhyen tähtäimen taloudellisessa mielessä, eikä ymmärretä syvällisempää problematiikkaa. Säästetään tänä vuonna, ja maksetaan moninkertaiseesti kymmenen vuoden päästä. Huostaanotto vasta kallista onkin."

Helsingin lastensuojelun työntekijä

"Väkivallan tunnistamisen ja tunnustamisen keinot vaativat lisää kehittämistä. Lastensuojelussa ollaan sen tiedon varassa, mitä saa muilta viranomaisilta. Ala on liian kuormittunut, eikä vastuuta tilanteen korjaamisesta voi jättää työntekijöiden harteille.

Tämä on kaikkien aikuisten asia. Ei saa kääntää katsettaan pois, kun näkee kaltoin kohdellun lapsen."

Tero Ristimäki, Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentian puheenjohtaja

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat