Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vantaan asuntomessut alkoivat vilkkaasti

Erityisesti kerrostalokohteet kiinnostivat messuvieraita

Kaupunki
 
Sami Kero HS
Kävijät jonottivat Vantaan asuntomessuille avajaispäivänä.
Kävijät jonottivat Vantaan asuntomessuille avajaispäivänä. Kuva: Sami Kero HS

Vantaan asuntomessuilla kävi avajaisviikonlopun aikana noin 10 500 vierasta.

"Kävijämäärä on odotetun kaltainen. Se on ollut tämän suuntainen myös muualla aiemmin järjestetyillä asuntomessuilla", sanoi eilen sunnuntaina Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Pasi Heiskanen.

Vantaan Kivistössä järjestettävät asuntomessut avautuivat perjantaina ja ne kestävät aina elokuun 9. päivään asti. Avajaisviikonlopun perusteella järjestelyissä on onnistuttu, sanoi Heiskanen.

"Opastus, liikenteenohjaus, pysäköinti, muksulat ja muut tuntuvat toimivan hyvin, eikä yllätyksiä ole tullut."

Vantaan asuntomessuilla ei ole varsinaista kävijätavoitetta, mutta Heiskasen arvio on, että vieraita olisi jotakuinkin saman verran kuin Jyväskylässä vuonna 2014 ja Hyvinkäällä vuonna 2013. Jyväskylässä pääsylipun maksaneita vieraita oli 115 000, Hyvinkäällä 130 000.

Heiskasen mukaan moni avajaisviikonlopun vieras tuli paikalle junalla, ja vierailijat ovat kehuneet kehäradan aseman läheisyyttä.

Messualueella on näytillä 41 kohdetta: 28 pientaloa, kolme paritaloa, yhdeksän kerrostaloasuntoa sekä ryhmärakentamishanke. Kohteiden joukossa on niin vuokra-asuntoja, asumisoikeusasuntoja kuin omistusasuntojakin.

Messualue on myös tiiviisti rakennettu: suhteessa alueen kokoon messuilla on enemmän asuntoja kuin koskaan ennen.

"Kerrostalokohteet ovat kiinnostaneet aiempia vuosia enemmän, niissä on ollut tosi hyvin kävijöitä. Olen siihen kauhean tyytyväinen", Heiskanen sanoi.

Hänen mielestään ihmisiä kiinnostaa kerrostalokohteissa todennäköisesti niiden erilaisuus.

"Meillä on kolme hyvin erilaista ja hyvin värikästä taloa, joissa on myös sekoitettu asuntojen hallintamuotoja. Uskon, että näiden vertailu kiinnostaa ihmisiä."

Vantaan asuntomessut poikkeavat Heiskasen mielestä muutamasta edellisestä siinä, että Vantaan kaupunki on ollut aktiivisesti mukana järjestämässä messualueelle oheisohjelmaa.

"Täällä on esimerkiksi Heurekalla oma pop up -tiedeshow, ja erityisesti lapsille on kaikenlaista tekemistä. Ei tarvitse tyytyä pelkkiin taloihin", hän sanoi.

Pekka Torvinen HS
Kivistö

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat