Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Miljoonien riita Apotista ratkesi kesällä

Syksyllä päätetään, kuka voittaa tieto- järjestelmä Apotin kilpailutuksen

Kaupunki
 

Jättimäisestä terveydenhuollon tietojärjestelmästä Apotista syntynyt riita on hiipunut oikeudessa. Sekä Tiedon että CGI:n markkinaoikeuteen tekemät valitukset ovat kaatuneet kesällä.

Markkinaoikeus ei ottanut edes tutkittavaksi Tiedon valitusta, koska se ei enää ole mukana kisassa. Vielä Apotin toteuttamisesta kisaavan CGI:n valitus hylättiin.

Oikeus teki päätöksensä kesäkuun loppupuolella.

Molemmat valittajat ovat vedonneet siihen, että kilpailutuksen ehtoja olisi matkalla muutettu merkittävästi niin, että samalla olisi suosittu yhtä kilpailijaa eli Epiciä. Apotin hanketoimisto on jatkuvasti kiistänyt väitteet.

Hankejohtaja Hannu Välimäki kirjoittaa blogissaan, että oikeuden päätökset osoittavat, että kilpailutuksessa ei olisi välttämättä tarvinnut tehdä mitään toisin.

Apotti on valtava sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmien uudistus. Sen on tarkoitus korvata kymmeniä nykyisiä järjestelmiä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Husissa sekä esimerkiksi Helsingissä ja Vantaalla.

Kuntien ja Husin päättäjien on tarkoitus alkusyksystä päättää, voittaako satojen miljoonien arvoisen kilpailutuksen amerikkalainen Epic vai kanadalainen CGI näiden kesällä esittämien tarjousten perusteella.

Apotti aiotaan ottaa käyttöön ensimmäisenä Vantaalla vuonna 2017.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat