Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaupungilla häiriköidään koleasta kelistä huolimatta

Helsingin poliisin mukaan heinäkuun rattijuopumustilasto voi olla viimevuotista synkempi

Kaupunki
 

Vanhan vitsin mukaan poliisi toivoo valmistujaispäiville huonoa säätä, jotta nuoriso ei villiinny liikaa. Voisikin olettaa, että harvinaisen sateinen ja kolea sää on pitänyt pääkaupunkiseudun kesätunnelman tavallista rauhallisempana.

Poliisin mukaan harmaa keli on kuitenkin vaikuttanut häiriökäyttäytymisen määrään odotettua vähemmän.

Komisario Petri Lillvis Länsi-Uudenmaan poliisista kertoo, että alueella kirjattiin viime vuoden touko-heinäkuussa suurin piirtein saman verran häiriökäyttäytymistapauksia kuin tänä vuonna samaan aikaan.

Häiriökäyttäytymiseksi lasketaan esimerkiksi kaikki ilkivalta ja järjestyslakirikkomukset yleisillä ja yksityisillä paikoilla.

"Ajanjaksolla 13. toukokuuta – 13. heinäkuuta kirjattiin viime vuonna 1 860 häiriökäyttäytymistapausta, kun tänä vuonna vastaava luku on ollut 1 770", Lillvis sanoo.

Helsingin poliisista kerrotaan, että myöskään rattijuopumusten osalta viime kesä ei ollut tätä kesää pahempi. Itse asiassa on mahdollista, että tämän vuoden heinäkuu on rattijuopumusten osalta viime vuotta synkempi, vaikka vuoden 2014 heinäkuussa nautittiin helteistä.

Poliisit ovat yhtä mieltä siitä, että helteiset säät johtavat yleensä alkoholin suureen kulutukseen, joka taas nostaa häiriökäyttäytymisen ja rattijuopumusten lukumäärää.

"Teimme viime heinäkuun ratsioissa yli 3 000 puhallutusta, ja näistä kaksitoista paljastui rattijuopoiksi", kertoo komisario Heikki Kallio Helsingin poliisin liikenneryhmästä.

"Meneillään olevan heinäkuun aikana olemme ehtineet tehdä lähes 1 900 puhallutusta, ja olemme löytäneet seitsemän rattijuoppoa. Heinäkuusta on kuitenkin vielä yli puolet jäljellä."

Luvuista puuttuvat esimerkiksi yksityishenkilöiden ilmoitusten perusteella tehdyt puhallutukset.

Taskuvarkauksia lukuun ottamatta mikään tietynlainen häiriökäyttäytyminen ei Helsingin poliisin komisarion Henri Helmisen mukaan toistu kesäisin.

"Kesän massatapahtumat tuovat taskuvarkaat tullessaan. Talvella taskuvarkaat eivät meitä juuri työllistä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat