Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Huokea hinta paikkaa siipirattaan puutetta

Kaupunki
 

Uuden yrittäjän tulo Korkeasaaren eläintarhan vesireitille ratkesi suureen hintaeroon.

Voittaneen Suomen saaristokuljetuksen tarjous oli puolet hävinneen tarjouksen hinnasta.

Häviäjä oli Helsingin vesibussit, jonka Vispilä-siipiratasalus ehti ajaa vuosia Korkeasaareen.

"Hintaero oli niin suuri, ettei julkisessa hankinnassa jäänyt harkinnanvaraa. Jos olisimme valinneet toisin, voittajalla olisi ollut selvä valitusperuste", arvioi Korkeasaaren eläintarhan johtaja Sanna Hellström.

Vertailu perustui Kauppatorin- ja Hakaniemen-reittien eri lippujen yhteenlaskettuun hintaan.

Se oli Suomen saaristokuljetuksella 54 euroa ja Helsingin vesibusseilla 105 euroa. Nyt esimerkiksi edestakainen aikuisten lippu maksaa 18 euroa, josta matkalipun osuus on 4 euroa ja loput menevät pääsylippuun.

"Jos olisimme valinneet kalliimman liikennöitsijän, pääsylippujen hintoihin olisi tullut korotuspaine", Hellström sanoo.

Voittajan alusongelmiin Hellström suhtautuu ymmärtävästi. Sopimus ei edellytä reitille juuri Finlandia Princessiä. Yli 200 matkustajan kapasiteettia, yleisövessaa ja kahvilaa kyllä.

"Kyllä meidän täytyy seurata kaikkien sopimusehtojen noudattamista. Nyt olemme kuitenkin jo heinäkuun puolivälissä. Keskellä sesonkia meitä kiinnostaa eniten, että ihmiset pääsevät saareen", Hellström sanoo.

Tähän mennessä Kauppatorin ruuhkista ei Hellströmin mukaan ole juuri tullut valituksia asiakkailta. "Mutta kapasiteetin pitää täyttyä. Kahvilan vaatiminen sen sijaan on suorastaan hassua, koska matka on vartin."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat