Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sakot 82:lle ajon aikana kännykkää näpränneelle

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

Helsingin poliisin tehovalvonnassa jäi tiistaina kiinni 82 kuljettajaa, jotka näpräsivät kännykkäänsä ajon aikana. Näpräilijöitä rankaistiin rikesakoilla.

"Kännykän näppäily ajon aikana on kyllä selkeästi ongelma. Moni kuljettaja tuntuu ajattelevan, ettei yhden tekstiviestin lähettäminen tai chattailu vaikuta omaan ajoon. Onnettomuuden sattumiseen tarvitaan kuitenkin vain yksi silmänräpäys, jolloin katse on muualla kuin tuulilasissa", komisario Heikki Kallio kertoo Helsingin poliisin tiedotteessa.

EU:n liikennepoliisijärjestö TISPOL on Helsingin poliisin mukaan lisännyt tarkkaamattomuuden tappavien ja vammauttavien tekijöiden listalle, jota kutsutaan nykyisin nimellä "fatal 4", eli "tappava nelikko". Muut tekijät listalla ovat ylinopeus, turvalaitteiden käyttämättä jättäminen ja rattijuopumus.

Kännykän näpräilyn lisäksi tiistaisessa valvonnassa annettiin huomautus 66:lle ilman turvavyötä ajaneelle kuljettajalle. Lisäksi yhdeksän kuljettajaa ajoi punaisia päin ja kymmenen kuljettajaa ylitti nopeusrajoituksen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat