Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

12-vuotias Nuutti Nordlund virvelöi Korsossa jättihauen

Nordlund: "Pelästyin, kun sieltä tuli sellainen mörkö"

Kaupunki
 
Lukijan kuva
Nuutti Nordlund esittelee 3,5-kiloista haukeaan.
Nuutti Nordlund esittelee 3,5-kiloista haukeaan. Kuva: Lukijan kuva

Kun korsolainen Nuutti Nordlund lähti tiistaina kaksoisveljensä Oton kanssa kalaan, odotukset olivat saaliin suhteen vaatimattomat. Vantaan Korsossa asuvien Nordlundien kodin lähellä sijaitseva Ankkalampi on ojan päädyssä lilluva pieni ruskea lätäkkö keskellä puistoa – ei siis mikään kalamiehen unelmakoski.

"Mä ajattelin, että sieltä voisi saada pieniä ahvenia tai korkeintaan pikkuhaukia. Me oltiin oltu siellä edellisenä päivänä kalastamassa ja mun veli oli saanut kaksi ihan semmoista miniskidi-haukea", puhelimella kotoaan tiistai-iltana tavoitettu Nuutti Nordlund, 12, kertoo.

Mutta toisin kävi.

"Me oltiin kalastettu siellä jo aika kauan. Oltiin just heittämässä kolmea viimeistä heittoa, kun mulla tärppäsi."

Ensin kala vain nykäisi viehettä, mutta päästi irti, joten Nordlund heitti uudestaan. Taas nykäisy, mutta ei kalaa, joten Nordlund päätti heittää vielä kerran.

Ja silloin onnisti.

"Ensin mä sain vedettyä sen siihen rantaan. Sit se hyppäsi siihen rannan kaislikkoon. Mä pyysin mun veljeä hakemaan sitä kalaa, mutta se ei halunnut. Mutta sitten mun veli huomasi, että se solmu petti siitä perukkeen kohdalta. Se otti kengät ja sukat pois ja juoksi hakemaan sen kalan siitä kaislikosta. Ja sitten se – suoraan sanottuna – heitti sen kalan maalle", Nordlund kertaa.

Kalan nähtyään kalamies hämmästyi.

"Mä pelästyin, kun sieltä tuli sellainen kunnon mörkö."

Vaikka Nordlund on innokas kalamies, hän on valmis myöntämään, että Ankkalammesta tiistaina nostettu 3,5-kiloinen ja 75-senttinen hauki on hänelle poikkeuksellisen suuri.

"Joo, siis toi rikkoi mun ennätyksen reilulla kahdella kilolla", Nordlund sanoo.

Ennätyshauen vaiherikas saaga ei kuitenkaan päättynyt Ankkalammen rannalle. Viimeinen näytös näyteltiin Nordlundien keittiössä.

"Me yritettiin tehdä siitä haukipullia. Mutta sitten siihen laitettiin vahingossa pilaantunutta kermaa niin ei sitä oikein voinutkaan syödä", Nordlund kertaa.

"Koko kala meni siihen", hän sanoo.

Sitten puhelimessa on vähän aikaa hiljaista. Lopulta Nordlund palaa vielä tiivistämään asian.

"Me oltais tehty iso satsi haukipullia", hän sanoo.

Normaalisti Nordlund ei kalasta Ankkarockin tunnetuksi tekemällä Ankkalammella.

"Tämä oli vasta mun kolmas kerta, kun olin siellä. Ikinä. Yleensä me ollaan käyty kalastamassa meidän mökillä Lahdessa ja kavereitten mökillä ja joskus me ollaan menty retkille jonnekin", hän sanoo.

Edellisen kerran Nordlund kertoo kalastaneensa kaverinsa mökillä. Tuloksena oli seitsemän haukea, joista yksi pääsi karkuun.

"Mutta kyllä me nyt vielä mennään sinne Ankkalammelle uudestaan. Me meinattiin hankkia mun veljelle sieltä vielä ennätyskala", hän sanoo.

"Jos sinne vain tulee. Voi olla, että tämä oli vain yksittäinen yksilö."

Lari Malmberg HS
Korso

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat