Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jousiampujat kilpailevat SM-mitaleista Senaatintorilla

Yleisö voi seurata finaalia ilmaiseksi Tuomiokirkon portailla

Kaupunki
 

Jouset, nuolet ja maalitaulut valtaavat Senaatintorin sunnuntaina. Suomen jousiampujien parhaimmisto ratkoo paremmuusjärjestyksensä SM-kisojen finaaliammunnoissa Helsingin ytimessä.

Yleisö pääsee seuraamaan finaalia paraatipaikalta Tuomiokirkon portailta ilmaiseksi.

"Ampumissuunta on kohti yliopiston päärakennusta, koska valtaosa ampujista on oikeakätisiä. Yleisö näkee heidät edestäpäin", sanoo SM-kisojen tiedottaja, Suomen Jousiampujain Liiton toiminnanjohtaja Anne Lantee.

Jos ampumasuunta olisi ollut kohden valtioneuvoston linnaa, kilpailijat olisivat selin katsojiin.

Aleksanteri II:n patsas jää rauhaan, sillä finaaleissa tarvittavat kaksi maalilinjaa mahtuvat patsaan ja kirkon portaiden väliin.

Kisojen vuoksi autoliikenne on kielletty Hallituskadulla torin ja Tuomiokirkon välillä kello 7–18. Myös Unioninkadun liikenne on poikki Senaatintorin kohdalta kello 11–16.

Kolmipäiväisten SM-kisojen alkukilpailut on ammuttu Espoon Leppävaaran stadionilla. Senaatintori valikoitui finaalipaikaksi näyttävyyden vuoksi.

"Maailmalla on jousiammuntakisoja järjestetty aivan suurkaupunkien ytimessä, esimerkiksi Pariisissa Eiffel-tornin alla. Viikon päästä alkavat MM-kisat ammutaan Kööpenhaminassa Tanskan parlamenttitalon edessä", Lantee sanoo.

Myös Suomessa on jonkin verran kokeiltu poikkeuksellisia kisapaikkoja. Esimerkiksi viisi vuotta sitten maastoammunnan kisat järjestettiin Espoon Tapiolassa.

"Haluamme lisätä lajin tunnettuutta. Siksi on tärkeätä, että yleisö pääsee paikalle mahdollisimman helposti."

Sunnuntain mitaliottelut ammutaan tähtäinjousella ja taljajousella eli samoilla jousityypeillä kuin maailmanmestaruuskisoissa.

Senaatintorin finaalissa nähdään ne 11 urheilijaa, jotka kesäkuussa valittiin edustamaan Suomea MM-kisoissa.

Menestys Kööpenhaminassa on tärkeää, koska MM-kisoissa jaetaan edustuspaikat Rio de Janeiron olympialaisiin vuonna 2016.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat