Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Yle: Amarillon ovimies puhui rasistisesti

Kaupunki
 
Helsingin Sanomat

Helsingin keskustan Amarillon ovimies puhui kovaan ääneen viiden maahanmuuttajan kiintiöstä illassa viime perjantaina, kertoo Yle.

Ylen haastatteleman ohikulkijan mukaan ravintolan ovimies "selitti, että heillä on viiden maahanmuuttajan kiintiö illassa ja siinäkin on viisi liikaa". "He hurrasivat sitä tilannetta hyvin epämiellyttävästi."

Ohikulkijan mielikuvaa ravintolaan liittyvästä kiintiöstä vahvisti Ylen mukaan vielä se, että ravintolan edessä seisoi myöhemmin kaksi tummaihoista miestä, joita ei päästetty sisään.

"Kummankin järjestyksenvalvojan kanssa on selvitetty illan tapahtumia", sanoo HOK-Elannon ravintoloista vastaava toimialajohtaja Jouko Heinonen HS:lle. Hänen mukaansa kumpikin vuorossa olleista työntekijöistä kiistää ehdottomasti, että keskustelua maahanmuuttajakiintiöstä olisi käyty.

"He ovat lievästi sanottuna järkyttyneitä heihin kohdistetuista epäilyistä", Heinonen sanoo.

Heinosen mukaan HOK-Elannolla on yhteistyösopimus Amarillon järjestyksenvalvonnan hoitamisesta Narikka.comin kanssa. Mahdollista syrjintää on selvitetty Narikka.comin vastuuhenkilöiden kanssa koko maanantaipäivä.

"Edellytämme kaikilta yhteistyökumppaneiltamme samojen eettisten periaatteiden noudattamista kuin itseltämme. Missään olosuhteissa eikä keneltäkään hyväksytä syrjivää kohtelua, vaan kaikkia asiakkaita ja työntekijöitä pitää kohdella yhdenvertaisesti ja tasapuolisesti. Ihonväri, kansalaisuus eikä mikään muukaan saa olla syy syrjinnälle", Heinonen sanoo.

Amarillon edessä maahanmuuttajakiintiöstä kuullut on ollut yhteydessä suoraan HOK-Elantoon. Myös hänen kanssaan on selvitetty, mitä oikein on tapahtunut.

"Meillä on syrjinnän kanssa nollatoleranssi, ja jo pelkkä epäily johtaa tutkintaan", Heinonen sanoo.

Maahanmuuttajakiintiö olisi Heinosen mukaan paitsi laiton, myös harvinaisen huonoa bisnestä.

"Syrjintä on elinkeinon harjoittamista koskevassa laissa kielletty. Jos sitä tekee, syyllistyy rikolliseen toimintaan. Mutta paradoksi tässä on, että Helsingin keskustan Amarillo on meidän ravintoloista kaikkein kansainvälisin."

Viime perjantaina ravintolassa esiintyi Musta Barbaari, ja "lähes puolet asiakkaista oli muita kuin kantasuomalaisia", Heinonen sanoo. Asiaan vaikutti vielä Helsingissä järjestetty suuri voimistelutapahtuma Gymnaestrada.

"Jos viiden henkilön ulkomaalaiskiintiöstä on todella puhuttu, niin Luojan kiitos se ei toteutunut."

Minkäänlaiseen syrjintään ei Heinosen mukaan ole varaa maineen, mutta ei toisaalta myöskään talouden kannalta.

"Absurdia, että yritettäisiin estää asiakkaiden pääsy sisään varsinkin näinä aikoina, kun ravintolaelinkeinolla on muutenkin vaikeaa."

Mahdollisen syrjinnän nousu esille on Heinosen mukaan kuitenkin hyvä asia, sillä se näyttää, kuinka yhteiskunta ja ravintolamaailma ovat muuttuneet viimeisten vuosien aikana.

"Tiedän, että kaupungilla liikkuu juttuja, joiden mukaan syrjintää tapahtuu. Olivatpa huhut sitten meidän tai muiden ravintoloista, niin ne alkavat olla vähän menneen maailman aikaa. Monikulttuurisuus on tullut jäädäkseen."

Jos joku Amarillossa viime perjantaina työskennellyt todella puhui maahanmuuttajakiintiöstä,se on Heinosen mukaan "välitön työsuhdeasia".

"Jos syrjinnästä saadaan tarpeeksi näyttöä, ei kyseinen henkilö voi enää jatkaa asiakaspalvelutehtävissä."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat