Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Myyjät: Iso Numero -lehteä ostetaan entistä enemmän

Vähävaraisten lisätuloksi tarkoitetun lehden myyjiksi kaivataan yhä lisää väkeä

Kaupunki
 
Asunnottomien lehdestä tuli romanialaisten tulonlähde
Asunnottomien lehdestä tuli romanialaisten tulonlähde
Suomalaisia vähävaraisia on vaikea houkutella Iso Numero -lehden myyjiksi. Toimitus: Annastiina Airaksinen, kuvaus: Mika Ranta, leikkaus: Hertta Tuomi

Vähävaraisten lisätienestiksi tarkoitetun Iso Numero -lehden myynti on vauhdittunut heinäkuussa. Näin voi lehden jakelijoiden mukaan päätellä siitä, että myyjät ovat hakeneet uusia lehtiä myyntiin tavallista enemmän.

Myyjät ostavat kauppaamansa lehdet Helsingissä Vailla vakinaista asuntoa -yhdistyksen toimistolta ja romanien päiväkeskus Hirundosta.

"Myyjät sanovat, että tilanne on parantunut ja noutavat uusia lehtiä tavallista enemmän", sanoo Hirundolla työskentelevä Maria Dorofte.

Helsingin Sanomat kertoi tiistaina 7. heinäkuuta Iso Numero -lehden tarkoituksesta auttaa asunnottomia ja muita vähäosaisia sekä siitä, miten etenkin romanimyyjät kohtaavat myydessään rasismia.

Romanian romani Silion Ioana sanoi myyvänsä lehteä mieluummin kuin kerjäävänsä. Hänelle lehden myyminen on työ, jolla hän elättää perhettään.

Uutista varten haastatellut lehden julkaisijat ja jakelijat kaipasivat myyjiksi myös lisää suomalaisia. Tämä tilanne ei ole muuttunut kesän aikana.

"Vakinaisia suomalaisia myyjiä on vain kaksi, ja lisäksi jotkut hakevat satunnaisesti muutaman lehden myyntiin", kertoo Vailla vakinaista asuntoa ry:n järjestösihteeri Hanna Vuorinen.

Kultti ry:n julkaisemasta lehdestä ilmestyy seuraava numero alkusyksystä.

Mika Ranta HS
Romanian romani Silion Ioana myi Iso Numero -lehteä Rautatieasemalla kesäkuun lopussa.
Romanian romani Silion Ioana myi Iso Numero -lehteä Rautatieasemalla kesäkuun lopussa.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat