Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki imee viidenneksen sivareista

Kaupunki
 
Annastiina Airaksinen Katja Kuokkanen

Joka viides Suomen vajaasta 2 300 siviilipalveluspaikasta on Helsingissä. Kaupungissa on 463 rekisteröityä palveluspaikkaa.

Esimerkiksi Helsingin kaupunginkirjastossa on 12 paikkaa. Määrä on henkilöstöpäällikkö Kaija Topparin mukaan niin suuri, että sivarit on huomioitava budjettia suunnitellessa.

Siviilipalvelusmiehet tulevat edullisemmaksi kuin sijaiset. Toisaalta sivaripaikkojen tarjoaminen on Topparista myös yhteiskunnallinen tehtävä.

Espoon sivaripaikkojen määrä erottuu tilastoissa vähyydellään.

Espoon sivistystoimen henkilöstöpäällikkö Marjo Sotala-Solovjew pitää kireää taloustilannetta yhtenä syynä. "Ei ole erillistä budjettia, vaan kukin taho ottaa siviilipalvelusmiehiä oman budjettinsa puitteissa."

Osin ero voi Lapinjärven siviilipalvelukeskuksen johtajan Mikko Reijosen mukaan selittyä sillä, että yhden palveluspaikan, kuten Espoon sivistystoimen, alla on 28 paikkaa.

Tosin myös esimerkiksi Helsingin kaupungin sosiaalivirastossa on 30 paikkaa. Pääosin sivareita on yksi tai kaksi ilmoitettua paikkaa kohti.

Siviilipalvelusaika on 347 vuorokautta. Noin 42 prosentilla siviilipalvelustaan aloittavista on takanaan varusmiespalvelusta. Siellä suoritetut vuorokaudet luetaan palvelusaikaan.

Eripituisten palvelusaikojen takia sivareiden tekemää työtä on vaikea laskea työvuosiksi.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat