Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nuoret naiset tuomittiin ryöstöistä vankeuteen

Kaksikko ryösti tai yritti ryöstää neljä uhria viime uudenvuoden yönä

Kaupunki
 

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut kaksi nuorta naista vankeusrangaistuksiin viime uudenvuoden yönä tehdystä poikkeuksellisesta ryöstösarjasta.

Naiset ryöstivät tai yrittivät ryöstää muutaman tunnin aikana omaisuutta yhteensä neljältä uhrilta.

Ryöstöt suorittanut Leila Rosin, 18, käytti ryöstöaseena veistä. Hänet tuomittiin kahdeksi vuodeksi ja 10 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen kahdesta törkeästä ryöstöstä, ryöstön yrityksestä, pahoinpitelystä ja varkaudesta.

Rosinia avustanut 19-vuotias nainen sai kymmenen kuukauden ehdollisen vankeustuomion avunannosta kahteen ryöstöön ja avunannosta ryöstön yritykseen.

Tapahtumat alkoivat linja-autopysäkiltä Vantaan Korsossa noin kello yksi yöllä, kun Rosin kaatoi hänelle ennestään tuntemattoman 17-vuotiaan naisen maahan ja vei tältä vähäisen määrän rahaa sisältäneen rahapussin.

Tämän jälkeen Rosin palasi ystävänsä luokse lähistölle pysäköityyn autoon ja suoritti "saaliinjaon". Varkauden yhteydessä uhrille oli tullut polviin mustelmia ja reisiin nirhaumia.

Ensimmäisen välikohtauksen jälkeen kaksikko ajoi Vantaan Hiekkaharjuun, jossa Rosin nousi autosta ja ryösti vuonna 1992 syntyneen miehen veitsellä uhaten.

Rosin oli asettanut veitsen miehen kaulalle ja vaatinut miestä luovuttamaan lompakkonsa sekä puhelimensa. Rosin oli itse ottanut miehen taskusta 30 euron voiton sisältäneen, lunastamatta olleen raaputusarvan.

Oikeus katsoi, että auton kuljettajana toiminut, ryöstöjen avustamisesta tuomittu nainen oli jo ennen törkeää ryöstöä ollut ainakin aavistuksenomaisesti tietoinen Rosinin aikeista. Kun Rosin palasi autoon, kaksikko oli taas suorittanut saaliinjaon.

Toisen törkeän ryöstön Rosin suoritti hetkeä myöhemmin Helsingin puolella Heikinlaaksossa.

Rosin oli asettanut kadulla kulkeneen vuonna 1963 syntyneen miehen kaulalle veitsen, uhkaillut häntä ja vienyt miehen taskuista lompakon sekä puhelimen.

Vielä ennen kiinnijäämistään kaksikko ehti yrittää yhtä ryöstöä Helsingin Puistolassa. Rosin oli nähnyt bussipysäkillä yksin seisseen, vuonna 1979 syntyneen miehen ja poistunut autosta.

Tämän jälkeen hän oli vaatinut puukolla uhaten miestä luovuttamaan puhelimensa ja lompakkonsa. Mies oli kuitenkin saanut riistettyä veitsen, jonka jälkeen Rosin oli poistunut paikalta.

Poliisi sai tekijät kiinni vähän tämän jälkeen.

Mielentilatutkimuksessa todettiin, että Rosin oli tekojen sattuessa syyntakeinen. Hänellä oli rikosrekisterissä aiempi pahoinpitely, laiton uhkaus ja vapaudenriisto.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat