Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Täyttä ravia pääradalla

Kaupunki
 
Marja Salomaa Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien kaupunkitoimittaja.

Kehäradan avaus on osoittautunut melkoiseksi inspiraation lähteeksi sekä somessa että uutistoimituksissa, koska heinäkuu on muuten hiljaista aikaa.

Minäkin sain kokemusta liikenteen sujuvuudesta, kun HS kuvasi koko kehäradan reitin junan ohjaamosta kaksi viikkoa sitten. Silloin avautui lentoaseman rautatieasema.

Sateisena perjantaina P-juna pääsi lähtemään päärautatieasemalta neljä minuuttia myöhässä.

Monet kommentoijat ovat viljelleet käsitystä, ettei lähiliikenteessä myöhästymisiä pystytä kuromaan kiinni. Kuvauskeikalta saavuttiin silti Helsinkiin täysin aikataulun mukaisesti. Luvan saatuaan junan kuljettaja kuroi viiveen kiinni juuri ruuhkaiseksi väitetyllä pääradalla.

Saman päivän aamuna olin jo matkannut kerran lentoasemalle. Aamukahdeksalta väkeä oli perin vähän liikkeellä, ja kehäradan väliasemilla jäi pois ehkä yksi matkustaja per asema. Asemakohtainen 20–30 sekunnin odotus alkoi tuntua piinaavan turhalta.

Hiljaisesta heinäkuusta ei voi tehdä pitkälle meneviä päätelmiä, mutta jotain väljyyttä pääradalla näyttää olevan. Rautatieliikenteessä juna ei voi lähteä asemalta ennen sen lähtöaikaa.

Ajoaikoja voidaan silti rytmittää vastaamaan paremmin arkea.

Pääradan häiriöherkkyys vähenee lähivuosina, sillä Liikennevirasto on juuri virittänyt Pasila–Riihimäki-parannustöiden ensimmäisen vaiheen.

Asemakohtaisilla raide- ja vaihdejärjestelyillä sekä lisäraiteilla parannetaan Etelä-Suomen valtasuonen toimintavarmuutta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat