Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Korkeasaaren rahankeräyslupa on vanhentunut

Eläintarhan teemapäivässä oli tarkoitus kerätä rahaa uhanalaisten tiikerien suojeluun

Kaupunki
 
Janne Järvinen HS
Uhanalainen amurintiikeri Tamur asuu Korkeasaaressa.
Uhanalainen amurintiikeri Tamur asuu Korkeasaaressa. Kuva: Janne Järvinen HS

Tänään keskiviikkona vietetään kansainvälistä tiikeripäivää. Juhlallisuudet näkyvät myös Helsingissä Korkeasaaren eläintarhassa. Teemapäivän tarkoitus on nostaa esiin tiikereiden uhanalaisuus.

Tapahtumalla oli tarkoitus houkutella ihmisiä lahjoittamaan rahaa tiikerien suojeluun, mutta valitettavasti Korkeasaaren ystävät -yhdistyksen rahankeräyslupa ei ole voimassa.

Korkeasaaren eläintarhan johtaja Sanna Hellström sanoo, että lupa pyritään saamaan takaisin voimaan viimeistään syyskuussa järjestettävään Kissojen yö -tapahtumaan mennessä.

"Keräysluvan puuttuminen on harmillista. Saimme vasta 21. heinäkuuta lupaviranomaisilta viestin, että lupahakemuksen tietoja täytyy tarkentaa. Hakemus on jätetty jo huhtikuussa."

Kaikki edellytykset rahankeräykseen ovat Hellströmin mukaan kunnossa ja kuten ennenkin, mutta viranomaisille ei oltu lähetetty kaikkia tietoja tarpeeksi tarkasti eriteltynä.

Korkeasaaren Kissalaaksossa asuu uhanalaisia amurintiikereitä. Amurintiikereitä on nyt maailmalla noin 500 yksilöä. Se on vähimmäismäärä eläinlajin selviytymiseen elinvoimaisena.

Suojelutyö tähtää luonnossa elävien tiikerien määrän kaksinkertaistamiseen nykyisestä 3 000 yksilöstä 6 000 yksilöön vuoteen 2022 mennessä.

"Amurintiikerit elävät Kiinan ja Venäjän rajalla mäkisellä alueella jokilaaksossa, jossa luonto on omalaatuista. Salametsästyksen lisäksi elinympäristön katoaminen on suurin uhka tiikereille, kun ihminen muokkaa luontoa", kertoo Korkeasaaren eläinhoitoyksikön päällikkö Nina Trontti.

Trontti muistuttaa, että suojelutyötä on tehtävä aktiivisesti paikan päällä tiikereiden luonnollisessa elinympäristössä. Amurintiikereitä otettiin eläintarhoihin runsaat 50 vuotta sitten, kun niiden kanta oli vain muutamia kymmeniä.

Suojelutyön ansiosta kanta nousi, mutta se laski heti, kun suojeluun ei enää kiinnitetty tarpeeksi huomiota.

Yleisö voi osallistua Korkeasaaren tiikereiden viihdyttämiseen lahjoittamalla niille leikkikaluiksi vanhoja nahkaisia jalkapalloja.

Tiikeripäivänä tiikereille järjestetään virikkeellinen ruokinta, jossa ruokaa piilotetaan ja kiinnitetään korkealle puihin.

Annastiina Airaksinen HS
Korkeasaari

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat