Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lentokenttäjuna tyhjennettiin keskiviikkona vikahälytyksen vuoksi – matkustajille korvauksia tapauskohtaisesti

Kaupunki
 
Matkustajat joutuivat poistumaan kehäradan junasta Leinelässä keskiviikkoaamuna.
Matkustajat joutuivat poistumaan kehäradan junasta Leinelässä keskiviikkoaamuna.

Kehäradan junan matka keskeytyi Vantaan Leinelän asemalle palohälytyksen vuoksi varhain keskiviikkoaamuna.

Junan matkustajat joutuivat etsimään uutta kyytiä puoli kuuden aikaan aamulla päästäkseen lentokentälle.

Syynä oli Aviapoliksen asemalla pärähtänyt palovaroitus, joka osoittautui vikahälytykseksi.

Lentokentälle suunnistaneet ihmiset voivat periaatteessa hakea Helsingin seudun liikenteeltä (HSL) korvauksia taksikuluista, mutta sopimuspäällikkö Kimmo Sinisalo ei lupaa hakemuksille menestystä.

"HSL käsittelee kaikki korvaushakemukset tapauskohtaisesti. Silloin katsotaan, onko keskeytyneen matkan syynä joko meidän tai liikennöitsijän laiminlyönti. Käsittääkseni tässä ei ole kyse kummastakaan."

VR:lle sen sijaan on turha lähettää lähijunaliikenteen takkuilusta korvausvaatimuksia, koska kyse on HSL:n tilausliikenteestä. VR korvaa mahdollisia matkankeskeytyksiä kaukoliikenteessä tapauskohtaisesti.

"Jos kädessä on HSL:n matkalippu, keskeytykset korvaa HSL. Jos lippu on meidän, korvauskäsittely kuuluu meille", sanoo VR:n viestintäpäällikkö Mika Heijari.

Liikenneviraston rataliikennekeskuksen mukaan pelastuslaitos totesi kymmenessä minuutissa, että Aviapoliksessa kyse oli vikahälytyksestä.

"Silti lähinnä tunnelia oleva juna jouduttiin tyhjentämään, koska junat kulkevat tiheällä vuorovälillä", sanoo liikennepäällikkö Jari Lindström Liikenneviraston rataliikennekeskuksesta.

Turvallisuusmääräysten vuoksi kehäradan tunneliosuuteen ei päästetä junia vaaratilanteen uhatessa. Tunneli on kahdeksan kilometrin pituinen. Viimeiset maanpäälliset asemat ovat Leinelä idässä ja Kivistö lännessä.

Lähijunaliikenne on taas alkuviikon aikana kärsinyt pahoista häiriöistä. Tiistaina illalla pääradan liikenne takkuili sähköratavaurion vuoksi.

Tapahtumaketju alkoi tiistaina, kun Keravalle matkannut K-juna pysähtyi Tikkurilan ja Hiekkaharjun välissä kello 17.15 ajolankojen pudottua.

"Vauriot saatiin korjattua kello neljän aikaan yöllä. Häiriön perimmäinen syy selviää myöhemmin, tai voi olla, ettei se selviä koskaan. VR ja radanpitäjä tutkivat, oliko vika junassa vai radassa", Lindström sanoo.

Vauriota seurasi sähkökatko, minkä vuoksi Malmin ja Korson välillä oli käytössä vain yksi raide. Lähijunat joutuivat tiistai-iltana jättämään asemia väliin.

HS kertoi viime viikolla (HS 24. 7.), miten ratatyöt ovat aiheuttaneet poikkeuksellisen paljon häiriöitä liikenteeseen etenkin pääradalla. Häiriöt ovat heijastuneet viivästyksinä koko lähijunaliikenteeseen.

"Tiistainen häiriö tuskin johtui ratatöistä, koska se tapahtui päivällä. Ratojen korjausurakat tehdään öisin. Kyllä tämä näyttää aivan yksittäiseltä vauriolta."

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat