Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kumiveneet kerääntyvät Keravanjoelle lauantaina

Pelastuslaitos nosti Keravanjoesta keskiviikkona kellujien tieltä 20 polkupyörää

Kaupunki
 
Esa Syväkuru HS
Vuonna 2014 kaljakellujia kerääntyi Vantaanjoelle noin 4 000.
Vuonna 2014 kaljakellujia kerääntyi Vantaanjoelle noin 4 000. Kuva: Esa Syväkuru HS

Lauantaina Keravanjoella on odotettavissa karnevaalitunnelmaa. Silloin tuhannet ihmiset pumppaavat kellukkeensa ja kumiveneensä, pakkaavat kaljakassinsa täyteen ja viettävät päivän lipuen jokea pitkin.

Jo eräänlaiseksi perinteeksi muodostunut Kaljakellunta kerää taas tänä vuonna suuret määrät osallistujia. Kellunnan Facebook-tapahtumaan on ilmoittautunut jo noin 6 400 henkeä.

Tapahtuma herättää vuodesta toiseen pelkoa joen ja sen ympäristön roskaamisesta, kun tuhansien osallistujien tyhjät tölkit, kumiveneet ja muut roskat huuhtoutuvat tapahtuman jälkeen rannalle.

Ennen kellujamassojen saapumista Pelastuslaitos piti keskiviikkona harjoituksen, josta muodostui samalla jokeen viskattujen romujen raivausoperaatio. Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen sukeltajat nostivat Helsingin ja Vantaan rajalla virtaavasta Keravanjoesta peräti 20 polkupyörää ja muuta luontoon kuulumatonta tavaraa.

"Joen perkaaminen oli sukellusryhmälle samalla sukellusharjoitus. He harjoittelevat säännöllisesti niin joissa, järvissä, meressä kuin lammissa, jotta sukeltajan pätevyys ja taidot säilyisivät", kertoo päivystävä palomestari Ari Koivu.

Romujen nostopaikan lähistöllä on Koivuhaan K-supermarket, ja joesta löytyikin peräti neljä ostoskärryä.

"Joesta nostettiin myös televisio, mikro ja kaikenlaista, mitä ihmiset jokeen keksivät heittää."

Kaljakellunta ei kuitenkaan aina tarkoita inhottavia roskakasoja. Tänä vuonna kaljakellunta järjestettiin myös Tampereen Hervannassa Suolijärvessä. Paikalla oli aluksi enemmän kellunnan vastustajia ja mediaa kuin kelluntaan osallistuvia.

Tampereella kaljakellujat saivat paikallisilta kiitoskirjeen, sillä he siivosivat kaikki jälkensä järvestä ja sen ympäristöstä. Samaa toivotaan myös Vantaan lauantaiselta kaljakellunnalta, joka lähtee tiedepuisto Heurekan rannasta Tikkurilassa ja päättyy Kirkonkylänkoskelle.

Mikko Apell
Pelastuslaitos nosti kasan romua Keravanjoesta Viertolassa keskiviikkona.
Pelastuslaitos nosti kasan romua Keravanjoesta Viertolassa keskiviikkona.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat