Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Lähes 10 000 osallistui kaupunkifestivaaliin

Kallio Block Party muutti Kurvin suureksi juhla- alueeksi lauantaina

Kaupunki
 
Leif Rosas
Pirjo Lindqvist (vas.), Riitta Rusanen ja Anu Tyykilä viihtyivät Pelle Miljoonan tahdissa Kallio Block Partyssa lauantaina.
Pirjo Lindqvist (vas.), Riitta Rusanen ja Anu Tyykilä viihtyivät Pelle Miljoonan tahdissa Kallio Block Partyssa lauantaina. Kuva: Leif Rosas

Helsingin Kurvissa kokeiltiin lauantaina jo viidennen kerran, miltä kaupunki näyttäisi ilman autoja.

Kallio-liikkeen luotsaama mittava kaupunkitapahtuma Kallio Block Party syntyi jälleen vapaaehtoisten voimin.

Tästä on kyse

 Kallio Block Party on Kallio-liikkeen jo viidettä kertaa järjestämä kaupunkifestivaali.

 Muun muassa musiikkia, tanssia ja sirkusta esittelevä festivaali visioi, miltä yksi Helsingin vilkkaimmin liikennöidyistä alueista näyttäisi ilman moottoriliikennettä.

 Hämeentien ympäristöön pystytettiin tänä vuonna jopa seitsemän ulkolavaa.

"Todella mukavaa ja rauhallista. Täällä on kaikenikäisiä ihmisiä sulassa sovussa. Nuoria, vanhoja, pieniä lapsia ihan vauvoista lähtien", raportoi Hanna Greis, joka seurasi juhlahumua alkuillasta.

"Minun makuuni on jo vähän liikaakin ihmisiä. Mutta tunnelma on loistava ja ihmiset hyvällä tuulella, ilmakin suosii meitä", sanoi puolestaan päälavan edessä kansaa kuvannut Ralf Holm.

Järjestäjien mukaan järjestyshäiriöitä oli ollut kello seitsemään mennessä illalla yhteensä nolla. Helsingin poliisista kerrottiin iltakymmeneltä, että tapahtuma sujui yleisesti ottaen rauhallisesti, mutta poliisi joutui puuttumaan muutamaan häiriökäyttäytymiseen ja poistamaan joitakin päihtyneitä tapahtumasta.

Poliisin mukaan tapahtumaan osallistui noin 10 000 ihmistä. Osasta tapahtuman ruokakojuja kerrottiin, että ruoka oli jopa loppunut kesken.

"Kaikki on sujunut todella hyvin. Kiirettä meillä vapaaehtoisilla on kyllä riittänyt", kertoi yksi Kallio-liikkeen aktiiveista, Inka Hänninen.

Tapahtuman avasi punk-konkari Pelle Miljoona.

Tapahtumassa soittaneiden dj:en Timo Santalan, Hermanni Peltolan ja Matilda Melan Facebook-kirjoituksen mukaan tapahtuman järjestäjät käskivät heitä lopettamaan musiikin soittamisen kesken eivätkä suostuneet neuvottelemaan asiasta, sillä dj-lavan desibelit ylittivät sallitun rajan kolmella desibelillä.

Juhlat jatkuivat lauantaina kymmeneen illalla.

Maija Aalto HS
Kallio

jussi pullinen hs
Kallio Block Partyn vuoksi Helsingin Hämeentie suljettiin autoilta koko lauantaiksi Haapaniemenkadulta Pääskylänkadulle.
Kallio Block Partyn vuoksi Helsingin Hämeentie suljettiin autoilta koko lauantaiksi Haapaniemenkadulta Pääskylänkadulle.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat