Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kaljakellunnan optimisti: Ehkä tämä Ala-Tikkurilan Mäkkiin asti pysyy pinnalla

Osallistujat toivoivat Vantaalta vessoja ja enemmän roskalavoja

Kaupunki
 
Kokeneet kaljakellujat ottavat mukaan pallogrillin ja kylmälaukun
Kokeneet kaljakellujat ottavat mukaan pallogrillin ja kylmälaukun
Keravajoki veti taas lauantaina tuhansia uskalikkoja kellumaan Vantaan Tikkurilasta Helsingin Suutarilaan. Kumiveneiden seassa lipui myös persoonallisempia vesipelejä – kävimme kurkistamassa, pysyivätkö ne pinnalla. Toimittaja: Maija Aalto, kuvaus ja editointi: Jani Viskari.

"Jää nähtäväksi mihin asti tänä vuonna päästään", toteaa kahdella puhallettavalla tuolilla Keravanjoessa seilaava Jyri Alander.

Mäntsäläläinen Alander ja hänen seurueensa ovat juuri laskemassa Heurekan kohdalla vesille tuoliviritystä, kalanmuotoista lasten uima-allasta ja paria pientä kumivenettä. Kyytiin lastataan kaveriporukka, roskapusseja ja runsaasti juotavaa.

Keravanjoella järjestettiin lauantaina jälleen kaljakellunta, joka veti paikalle tuhansia. Virallista osallistujamäärää ei tiedä kukaan, sillä tapahtumalla ei varsinaisesti ole järjestäjää. Facebookin kautta ilmoittautuneita oli tällä kertaa yli 6 000.

Tapahtuma sai myös runsaasti yleisöä. Rannat olivat lähtöpaikan ympäristössä täynnä uteliaita kaupunkilaisia.

Vantaan Hiekkaharjussa asuvan Tomi Koskisen kaveriporukan lautalle sopii kuuden kaveruksen lisäksi pallogrilli, kylmälaukku, päivänvarjo ja pöytä. Lautan kokoamiseen kuluu vielä rannassakin yli tunti.

Lautan vesikelpoisuutta ei ole etukäteen testattu. Kaverukset sanovat luottavansa, että se pysyy pinnalla. Koskinen kuitenkin pakkaa kännykkänsä muovipussiin varmuuden vuoksi.

"Täällä on tänä vuonna tosi paljon väkeä ja myös ulkomaalaisia porukoita, ainakin Venäjältä ja Kanadasta. En ihmettele. Hieno tapahtuma", Koskinen sanoo.

Havainto on oikea, tai ainakin rannalla häärää useita englanninkielisiä venekuntia.

Koskinen kavereineen lähettää Vantaan kaupungille terveisiä, että ranta pysyisi siistimpänä, jos sinne tuotaisiin useampia roskalavoja ja mielellään myös vessoja. Vantaa ilmoitti bajamajoja rantaan tarjonneelle yrittäjälle aiemmin, että häntä pidettäisiin tapahtuman järjestäjänä. Siksi vessoja on vasta Helsingin puolella.

"Me jätämme lautan rantaan yöksi, mutta tulemme huomenna autolla purkamaan sen ja viemään osat pois", Koskinen lupaa. Läheskään kaikki eivät toimi yhtä siististi.

Maija Aalto HS
Tikkurila

Jani Viskari HS
Kaljakellunta houkutteli tuhansia Keravanjoelle lauantaina.
Kaljakellunta houkutteli tuhansia Keravanjoelle lauantaina.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat