Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Espoo kulkee Nokian polkuja

Kaupunki
 

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä myöntää, että Espoon menestys on kulkenut käsi kädessä Nokian kanssa.

"Mutta kaari alkaa jo teknillisen korkeakoulun muuttamisesta Otaniemeen. Nokian voimakas kasvu on ollut paljon sen tutkimus- ja kehitystyön tulosta, jota teknillisessä korkeakoulussa radiotekniikan tutkimuksessa on tehty", Mäkelä sanoo.

Myöhemmin teknillisestä korkeakoulusta ja Nokiasta on tullut Espoossa vetureita, jotka ovat vetäneet perässään teknologia-alan yrityksiä ja luoneet Espooseen työtä.

Mäkelä kuitenkin korostaa, ettei Espoo ole ollut yhden yrityksen kaupunki.

"Nokian toiminnan volyymin pienentyminen on vaikuttanut eniten Espooseen, mutta sen suhteellinen vaikutus ei ole ollut niin suurta kuin esimerkiksi Salossa", Mäkelä sanoo.

"Nyt olisi kuitenkin erityisen tärkeää, että osaamis- ja teknologiaintensiivisiä työpaikkoja voitettaisiin takaisin Suomeen ja että luotaisiin ympäristö, jossa syntyisi uusia yrityksiä. Nokian hyvä osavuosikatsaus näyttää, että Suomi on edelleen kilpailukykyinen paikka toimia", Mäkelä sanoo.

Suurpellon rakentamista Mäkelä pitää välttämättömänä, jotta Espoo pääsisi valtion ja Espoon välisen MAL-sopimuksen asuntotuotantotavoitteisiin.

Tampereen teknillisen yliopiston kaupunkitutkija Anssi Joutsiniemen mukaan teknologiateollisuuden kehittyminen Otaniemessä mahdollisti 1990-luvulla Espoon irrottautumisen Helsingistä.

"Siihen asti koko seudun kasvu oli vahvasti Helsingin kaupungin dominoimaa", Joutsiniemi toteaa.

"Espoo ja Vantaa olivat aika statistin roolissa. Mutta sitten kun työpaikkoja alkoi siirtyä Espooseen, kunta pystyi aloittamaan itsenäisen maankäytön kehittämisen", Joutsiniemi lisää.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat