Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Helsinki-Vantaan kiitorataremontti valmistui – lentomelu vaimenee Pohjois-Helsingissä

Kaupunki
 

Lentokenttä. Lentomelun voi odottaa vähenevän Pohjois-Helsingin päällä ja Keravan keskustassa. Helsinki-Vantaan lentokentän ykköskiitotien remontti on ohi, ja kiitotien avajaisia on juhlittu sunnuntaina.

Vilkkaan ykköskiitotien vajaan kolmen kuukauden remontti siirsi lentokoneet kakkos- ja kolmoskiitoteille. Kovimmassa käytössä oli kiitotie kolme.

Siksi Pohjois-Helsingin ja Keravan asukkaat saivat tavallista enemmän lentomelua alueilleen. Vantaan Myyrmäen päällä sitä vastoin on erityisesti viimeisen kuukauden aikana lentänyt tavallista vähemmän koneita. Lentokentästä vastaava Finavia kertoi lentomelun muutoksista ennen remontin alkua.

Nyt Helsinki-Vantaan kaikki kolme kiitotietä toimivat normaalisti, ja lentomelu palaa tavanomaisille alueilleen. Kiitotieremontti maksoi vajaat 20 miljoonaa euroa. Alkukesällä uusittiin ykkös- ja kakkoskiitoteiden risteyskohta. Silloin myös kakkoskiitotie oli osin pois käytöstä.

Viimeisimpänä remontista päässyt kiitotie yksi on Helsinki-Vantaan lentokentän vanhin kiitotie. Kaikkiaan remonttityömaa oli lähes 35 hehtaarin kokoinen. Kiitotieltä jyrsittiin pois lähes 100 000 tonnia päällystettä, ja uutta asvalttia valettiin runsaat 135 000 tonnia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat